Новорічне цукрове печиво з глазур’ю

» » Новорічне цукрове печиво з глазур’ю
Новорічне цукрове печиво з глазур’ю

Рецепт імбирного печива, розписаного глазур’ю, який я виклала, стане новорічно-різдвяним хітом серед моїх читачів 🙂 Сьогодні я хочу додати ще один рецепт, який стане в нагоді вам в районі новорічних свят. Це ванільне цукрове печиво з все тією ж старою доброю глазур’ю. Тут немає меду, тут немає пряних пахучих спецій. Тільки аромат ванілі. При бажанні ви можете додати в тісто цедру лимона або апельсина, щоб надати печеньку додатковий аромат.

Інгредієнти для новорічного цукрового печива з глазур’ю на 40-50 печив (залежно від розміру):

Для тесту:

  • 220 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 450-500 г борошна

Для глазурі:

  • 60 г білка (2 шт від яєць С-1)
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • 330 г просіяної цукрової пудри

Приготування новорічного цукрового печиво з глазур’ю:

Готуємо тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібного стану.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Додаємо ванільну есенцію і яйце, добре вимішуємо. Поступово додаємо просіяне з сіллю і розпушувачем борошно і замішуємо тісто.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Загортаємо його в плівку і даємо полежати в холодильнику 30-40 хвилин.

Розкачуємо тісто в пласт товщиною близько 6-7 мм і вирізаємо печиво. Кладемо на деко.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів і випікаємо до золотистих країв, по 12-15 хвилин на партію.

Остужаємо.

Готуємо глазур. Білки збиваємо з лимонним соком до легкої піни.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Поступово додаємо цукрову пудру, збиваючи на високій швидкості. Глазурь досягне потрібної консистенції, якщо ви опустили в неї ложку, підняли її, і сліди від текучої на поверхню загальної маси глазурі згладжуються через кілька секунд.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Офарблюємо глазур за бажанням.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Перекладаємо в мішок з тонкою насадкою або просто зрізаним кінчиком.

Глазуруємо печиво. Спочатку робимо контур.

 

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Потім заповняємо середину.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Беремо зубочистку і розподіляємо глазур всередині контуру. Беремо печиво в руку і трясемо його з боку в бік, щоб шар глазурі розгладився.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Даємо глазурі підсохнути і наносимо малюнок контрастним кольором. Знову даємо глазурі підсохнути.

Печиво готово.

Новорічне цукрове печиво з глазурю

Смачного і з наступаючим!

 

Новорічне цукрове печиво з глазур’ю обновлено: Січень 27, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика