Осінній пиріг-перевертиш з грушею і сливами

» » Осінній пиріг-перевертиш з грушею і сливами
Осінній пиріг-перевертиш з грушею і сливами

Зараз цей пиріг буде дуже в тему, тому що сливи та груші якраз у своєму сезоні.

Тісто у цього пирога – на основі сиру. Тому воно виходить дуже вологим. І сам пиріг за рахунок цього – дуже соковитий (ну звичайно – сир плюс волога від фруктів;-)). Це смачно. Дуже. рекомендую 🙂

Інгредієнти на форму 24-28 см:

  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру + 1 ст.л. для присипки форми
  • 200 г сиру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • 2-3 середні груші
  • 8-10 слив

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Приготування:

Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Додаємо сир і ще раз збиваємо.

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Додаємо ванільну есенцію і яйця – по одному, добре збиваючи після кожного. Додаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, замішуємо тісто.

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Із слив видаляємо кісточки, з груш счищаємо шкірку і вирізаємо серединки. Все нарізаємо часточками.

Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо цукром дно. Укладаємо сливи та груші.

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Поверх кладемо тісто і розрівнюємо.

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45-50 хвилин.

Готовий пиріг ще гарячим перевертаємо на тарілку і Остуджуємо.

Подаємо.

Осінній пиріг перевертиш з грушею і сливами

Приємного чаювання!

Осінній пиріг-перевертиш з грушею і сливами обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика