Осінній пиріг-перевертиш з грушею і сливами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Зараз цей пиріг буде дуже в тему, тому що сливи та груші якраз у своєму сезоні.

Тісто у цього пирога – на основі сиру. Тому воно виходить дуже вологим. І сам пиріг за рахунок цього – дуже соковитий (ну звичайно – сир плюс волога від фруктів;-)). Це смачно. Дуже. рекомендую 🙂

Інгредієнти на форму 24-28 см:

  • 200 г вершкового масла
  • 150 г цукру + 1 ст.л. для присипки форми
  • 200 г сиру
  • 2 яйця
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • 2-3 середні груші
  • 8-10 слив

osenniy-pirog-s-grushei-i-slivoi-1

Приготування:

Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.

rozovye-kapkeiki-2

Додаємо сир і ще раз збиваємо.

osenniy-pirog-s-grushei-i-slivoi-2

Додаємо ванільну есенцію і яйця – по одному, добре збиваючи після кожного. Додаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, замішуємо тісто.

osenniy-pirog-s-grushei-i-slivoi-3

Із слив видаляємо кісточки, з груш счищаємо шкірку і вирізаємо серединки. Все нарізаємо часточками.

Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо цукром дно. Укладаємо сливи та груші.

osenniy-pirog-s-grushei-i-slivoi-4

Поверх кладемо тісто і розрівнюємо.

osenniy-pirog-s-grushei-i-slivoi-5

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45-50 хвилин.

Готовий пиріг ще гарячим перевертаємо на тарілку і Остуджуємо.

Подаємо.

osenniy-pirog-s-grushei-i-slivoi

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.