
Якщо ви великий ласун і дуже любите радувати себе і своїх домашніх різними солодощами, то ця стаття призначена саме для вас. Адже вас напевно зацікавить ніжна, буквально таюча в роті панна Котта класична. Це приголомшливий італійський десерт, який напрочуд легко готується і ще легше з’їдається. А ще дані ласощі неважко приготувати навіть початківцям кулінарам, але результат буде просто приголомшливий.
- Вершки жирні (30-36%) 400 мілілітрів
- Молоко 125 мілілітрів
- Цукор 150 грам
- Желатин листовий 6 грам
Для початку потрібно підготувати листовий желатин, для цього покладіть його в невелику, але глибоку тарілку і залийте прохолодною кип’яченою водою. Після чого залиште його на деякий час, давши тим самим розбухнути. Важливо: кількість води і потрібний час має бути написано на упаковці желатину. А поки переходьте до наступного кроку.
У чисту каструлю з товстим дном влийте вершки, додайте до них молоко і поставте все на вогонь. Як тільки суміш розігріється, висипте в неї цукор і продовжуйте готувати на середньому вогні весь час помішуючи. Зняти варену молочно-вершкову суміш з вогню потрібно разу ж як тільки вона закипить. Але будьте уважні, прослідкуйте, щоб весь цукор розчинився без залишку.
Знявши з вогню варені вершки з молоком і цукром, перелийте їх у глибоку миску. Тепер злийте з желатину зайву воду, відіжміть його і додайте в суміш. Ретельно перемішайте, щоб все розчинилося без залишку. Але після все одно краще процідити все через дрібне сито, щоб в готовий десерт не попали навіть самі дрібні грудочки желатину і пінки. Остудіть отриману суміш до кімнатної температури і переходьте до наступного кроку.

Варену вершкову суміш розлийте по підготовленим формочках. Ви так само можете використовувати спеціальні келихи для десерту і згодом не діставати панна Котта з них, а подавати прямо так. У кожному разі, розлиту по формах масу відправляйте в холодильник охолоджуватися на 12 годин до повного загустіння.

По закінченні потрібного часу вершки загуснуть завдяки желатину і ви зможете приступити до подачі десерту на стіл. Для того щоб вийняти панна Котта з формочок, просто опустіть їх в гарячу воду дном вниз на кілька секунд, після чого накрийте блюдом і різко переверніть, витрушуючи десерт. От і все, тепер готові ласощі можна подавати на стіл.

Класична панна Котта подається обов’язково з різними Топпінгами або свіжими фруктами і ягодами. Можна, наприклад, приготувати полуницю в цукровому сиропі і, почекавши трохи, поки сироп охолоне, викласти ягоди зверху і по колу страви, в якому ви будете подавати десерт. А в якості напою виберіть несолодкий чай або каву. Сподіваюся, ваші ласуни і ви оціните цю ніжну вершкову страву, приготовану за класичним італійським рецептом.
– У деяких рецептах замість желатину використовується агар-агар, але уважно вивчіть інструкцію на упаковці і строго їй слідуйте в процесі приготування.
– Ви можете так само приготувати листкову панна котту, але наступний шар потрібно наливати не раніше, ніж попередній загусне.
– Найкраще панна-котта поєднується з карамельним і ягідним сиропом.

Смачного!
Leave a Reply