Паризький флан

» » Паризький флан
Паризький флан

Пару тижнів тому одна хороша подруга повернулася з Парижа і заявила, що я просто зобов’язана приготувати паризький флан. Враховуючи те, ЯК ця не особливо велика любителька десертів розповідала про флан, було зрозуміло, що це дуже смачно. Мої очікування не були обмануті – десерт і правда хороший.
По суті, це крем патісьер (він же заварний крем), запечений в основі з рубленого або листкового тіста. Готується простіше, ніж описується, тому не лякайтеся і готуйте.

Інгредієнти на форму 21-25 см:
Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для крему:

  • 250 мл жирних вершків (30-35%)
  • 750 мл молока (2,5-3,5%)
  • 1 стручок натуральної ванілі (або 1 ч.л. ванільною есенції)
  • 4 жовтки від великих яєць
  • 200 г цукру
  • 75 г кукурудзяного крохмалю

Паризький флан
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
Паризький флан
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
Жовтки збиваємо з цукром до білого. Додаємо крохмаль і ще раз збиваємо.
Паризький флан
Змішуємо молоко і вершки, вливаємо в кухлик. Стручок ванілі розрізаємо навпіл уздовж і ножем вискребаємо насіння. І насіння, і стручок кладемо в молочну суміш. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Вимикаємо, накриваємо кришкою і даємо постояти 10-15 хвилин. Потім проціджуємо.
Паризький флан
Тонкою цівкою при постійному збиванні віночком вливаємо гаряче молоко в яєчну суміш. Переливаємо в чисту каструлю.
Паризький флан
Ставимо на невеликий вогонь і варимо, постійно помішуючи віночком, поки суміш не загусне.
Паризький флан
Знімаємо з плити, перекладаємо в миску і накриваємо поверхню крему пакетом або харчовою плівкою, щоб на ній не утворилася скоринка.
Виймаємо тісто з холодильника. Розкачуємо в пласт товщиною 2-3 мм. Акуратно намотуємо тісто на качалку, щоб перенести у форму.
Паризький флан
Укладаємо тісто на дно і борти форми (краще взяти роз’ємну).
Паризький флан
Тісто наколюємо виделкою в декількох місцях, кладемо фольгу і насипаємо на неї вантаж – квасоля, рис, горох або металеву дрібницю.
Паризький флан
Відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 12-15 хвилин.
Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем. Перекладаємо в основу крем, розрівнюємо.
Паризький флан
Відправляємо форму в духовку (температуру не міняємо) і випікаємо протягом приблизно години. Верх Флана повинен зарум’яниться. У мене, на жаль, недостатньо активна духовка, тому верх блідуватий.
Повністю охолоджуємо і подаємо.
Паризький флан
Приємного чаювання!

Паризький флан обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика