Персики , як правило , у нас не залежуються , але за збігом обставин мені днями довелося рятувати кілька штук. У результаті вони перетворилися на чудове сорбе , яке довелося як не можна до речі при нинішній жаркій погоді .
Алкоголь , який входить до складу десерту , крім смакової функції служить ще й для більш рівномірного замерзання маси. Тому якщо ви його виключите – будьте готові до більш великих кристалах льоду в готовому морозиві .
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 г персиків ( в очищеному вигляді повинно вийти 400 г)
- 75 г дрібного цукру або цукрової пудри
- сік половини лимона ( якщо персики занадто солодкі)
- 30 мл апельсинового лікеру (можна замінити горілкою , але з втратою апельсинового аромату )
Персики очищаємо від шкірки і видаляємо кісточки. Кладемо м’якоть в морозильну камеру приблизно на годину, щоб вона замерзла.
Перекладаємо заморожені персики в блендер, додаємо цукор або пудру, вливаємо лікер і лимонний сік. Перемелюємо до стану однорідної гладкої маси і розчинення цукру.
Персики очищаємо від шкірки і видаляємо кісточки. Кладемо м’якоть в морозильну камеру приблизно на годину, щоб вона замерзла.
Перекладаємо заморожені персики в блендер, додаємо цукор або пудру, вливаємо лікер і лимонний сік. Перемелюємо до стану однорідної гладкої маси і розчинення цукру….
Смачного!