Персиковий пиріг-перевертиш з сирним кремом

» » Персиковий пиріг-перевертиш з сирним кремом
Персиковий пиріг-перевертиш з сирним кремом

Відразу скажу – пиріг планувався не як перевертиш. Просто при випіканні з ним трапився фокус-покус – Кексовое тісто-основа, щільність якого менше, ніж у сирно-сметанної заливки і персиків, в підсумку виявилося нагорі пирога. І це зіграло на користь тісту – нагорі воно добре пропеклося і вийшло не важким. Тому пропорції інгредієнтів для основи я міняти не стала – спробуйте провернути цей фокус і ви.
Пиріг, до речі, дуже смачний і соковитий. Особисто мені дістався один зовсііім невеликий шматочок – інші добрі люди розмели дуже-дуже швидко. І це притому, пиріг виходить досить важким.
Інгредієнти на форму 24 * 24 см:
Для кексової основи:

  • 125 г вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г цукру + ще 1 ст.л.
  • 2 яйця
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. сметани (можна замінити кефіром або йогуртом)

Для сметанно-сирної заливки:

  • 400 г сметани 22-30%
  • 200 г сиру 5-10%
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л. ванильної есенції або ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 50 г борошна
  • 1 банка (800 г) консервованих персиків в сиропі

Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом


Масло кімнатної температури збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Додаємо сметану і ще раз збиваємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо однорідне тісто.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
Готуємо сирну масу. Для цього змішуємо сир, сметану і цукор, пробиваємо масу блендером для однорідності.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
Додаємо ванільну есенцію і яйця, перемішуємо вінчиком до однорідної консистенції. Додаємо борошно і знову перемішуємо.
Форму змащуємо маслом і застилаємо пергаментом. Викладаємо тісто.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
Поверх тіста кладемо шар нарізаних скибочками персиків.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
Зверху виливаємо сметанно-сирну масу.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
Ставимо форму в розігріту до 170 градусів духовку і випікаємо близько години.
Виймаємо з духовки і охолоджуємо до кімнатної температури, потім відправляємо в холодильник на ніч.
Остиглий пиріг перевертаємо на блюдо, нарізаємо і подаємо.
Персиковий пиріг перевертиш з сирним кремом
Приємного чаювання!

Персиковий пиріг-перевертиш з сирним кремом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика