
Ну що – перемикається на персики-абрикоси? Вони вже дуже гарні – самий сезон. Почнемо, мабуть, з персикового пирога на мигдальному кексовому тісті. Він смачний, ароматний, ніжний і соковитий. Готується просто, надприродних інгредієнтів не вимагає.
Персики абсолютно без проблем замінюються на абрикоси. Або на які-небудь сезонні ягоди – тут вже що вам під руку підвернеться або до душі доведеться.
Інгредієнти на форму 24-26 см:
- 75 г мигдалю
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 150 г цукру
- 2 яйця
- 100 г сметани або кефіру
- 1 ч.л. ванильної есенції або ванільного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 200 г борошна
- 3-4 персика
Приготування пирога:
Мигдаль розмелюємо в кавомолці – чим дрібніше, тим краще. Можна використовувати готове мигдалеве борошно.
Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо ванільну есенцію і яйця, по одному, добре збиваючи після кожного.
Додаємо миндальне борошно і вимішуємо до однорідності. Додаємо сметану і знову вимішуємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто.
Кладемо тісто в змащену маслом форму.
З персиків видаляємо кісточки, м’якоть нарізаємо скибочками. Укладаємо поверх тіста.
Злегка присипаємо цукром і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45 хвилин.
Остужуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply