Персиково-мигдальний пиріг

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ну що – перемикається на персики-абрикоси? Вони вже дуже гарні – самий сезон. Почнемо, мабуть, з персикового пирога на мигдальному кексовому тісті. Він смачний, ароматний, ніжний і соковитий. Готується просто, надприродних інгредієнтів не вимагає.

Персики абсолютно без проблем замінюються на абрикоси. Або на які-небудь сезонні ягоди – тут вже що вам під руку підвернеться або до душі доведеться.

Інгредієнти на форму 24-26 см:

  • 75 г мигдалю
  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 150 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г сметани або кефіру
  • 1 ч.л. ванильної есенції або ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 200 г борошна
  • 3-4 персика

 

persikovo-mindalnyi-pirog-1

Приготування пирога:

Мигдаль розмелюємо в кавомолці – чим дрібніше, тим краще. Можна використовувати готове мигдалеве борошно.

chernichnyi-pirog-s-franjipanom-2

Масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.

rozovye-kapkeiki-2

Додаємо ванільну есенцію і яйця, по одному, добре збиваючи після кожного.

Додаємо миндальне борошно і вимішуємо до однорідності. Додаємо сметану і знову вимішуємо. Додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо тісто.

 

persikovo-mindalnyi-pirog-2

Кладемо тісто в змащену маслом форму.

З персиків видаляємо кісточки, м’якоть нарізаємо скибочками. Укладаємо поверх тіста.

persikovo-mindalnyi-pirog-3

Злегка присипаємо цукром і ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45 хвилин.

Остужуємо і подаємо.

persikovo-mindalnyi-pirog

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.