
Шукайте ідеї для легкого та смачного десерту, який до того ж не зажадає від вас серйозних кулінарних навичок? У такому випадку приготуйте печені яблука в мікрохвильовці. У рецепті їх приготування немає нічого складного і немає ніяких особливих хитрощів, а результат вразить вас своїм апетитним, яскравим ароматом і зовнішнім виглядом, а головне солодким яблучним смаком. Що ж, скоріше виберіть для себе найкрасивіше яблучко, читайте рецепт і беріться за готування.
- Яблуко 1 штука (велике)
- Журавлина сушена 1 чайна ложка
- Кориця мелена 1 чайна ложка
- Цукор коричневий 1 чайна ложка
- Масло вершкове 2 чайні ложки
Для приготування цієї страви слід вибрати велике і міцне яблуко, а не пухке. Пошкоджень і темних плям на шкірці так само бути не повинно. Промийте фрукт як слід і протріть його щіточкою. Обережно ножем зробіть надрізи навколо гілочки і видаліть її, потім, так само вістрям ножа, акуратно проколупнути середину, щоб витягти насіння і жорстку сердцевинку. Будьте уважні і обережні, щоб не пошкодити низ і боки яблука.
Тепер перейдемо до начинки. Змішайте разом всі сухі інгредієнти: коричневий цукор, мелену корицю і сушену журавлину.
У отвір що вийшов після видалення серцевини яблука складіть чайною ложкою начинку. Втрамбовуйте її акуратно, шар за шаром, а не висипайте все відразу. Зверху на фарширований фрукт складіть підготовлені шматочки вершкового масла і переходьте до наступного, найважливішого кроку.
Мікрохвильовка всім хороша, наприклад, на відміну від духовки її зовсім не треба попередньо розігрівати. Тому просто поставить фаршироване цукровою начинкою яблуко на відповідне блюдо і поставте його запікатися всередину приладу. Таймер поставте на 3-4 хвилини і чекайте його сигналу по готовності.
Після того, як ваше ароматне яблуко запечеться, вийміть його з мікрохвильовки і дайте охолонути протягом 3-5 хвилин, після чого сміливо подавайте на стіл.
Трохи остигле яблуко подавайте поливаючи тим сиропом, який виділився при запіканні, а ще цим сиропом можна полити м’які вафлі або морозиво. А тепер, коли десерт готовий, заваріть собі чорний чай і приступайте до ласощів. Через пряного зігріваючого аромату такий десерт буде дуже актуальний в холодну пору року.
– Сушену журавлину можна замінити так само іншими сушеними ягодами або, наприклад, родзинками.
– Звичайно, ви можете запікати в мікрохвильовці кілька яблук відразу, якщо знайдете підходяще за розміром блюдо.
– Будьте обережні, не поспішайте, витягуючи яблуко з приладу, ви можете обпектися утворившимся сиропом.

Смачного!
Leave a Reply