Печені яблука з медом і меренгою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ця страва – на всі сезони. Адже яблука у нас зараз продаються цілий рік – різного гатунку, смаку і вигляду. Конкретно для цього рецепта найкраще підійдуть кисло-солодкі або навіть просто кислі яблука. Це відмінно складе контраст солодкій медовій начинці і солодкій же меренге.
Що стосується самої меренги, то тут я наводжу найпростіший французький варіант. Якщо для вас зручніша італійська меренга – можете готувати з нею.

Інгредієнти на 2-4 порції:

  • 2 великих кислих яблука
  • 2 ст.л. меду
  • 2 яйця
  • 100 г цукру

pechenye-yabloki-s-medom-i-merengoi-1
Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки змішуємо віночком з медом, до однорідності.
pechenye-yabloki-s-medom-i-merengoi-2
Білки починаємо збивати міксером на високій швидкості. Поступово, по ложці, додаємо цукор, не припиняючи збивати. Збиваємо до жорстких піків. Тест на готовність меренги: набираємо масу в ложку і перевертаємо. Якщо не впало – готово.
pechenye-yabloki-s-medom-i-merengoi-3


Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серединки. Кладемо яблука у вогнетривку форму. У поглиблення в центрі наливаємо жовтково-медову масу.
pechenye-yabloki-s-medom-i-merengoi-4
Відправляємо форму з яблуками в розігріту до 180 градусів приблизно на 30-35 хвилин. За цей час яблука повинні стати досить м’якими.
Виймаємо форму з духовки. На кожне яблуко кладемо меренгу – ложкою або за допомогою кондитерського мішка.
pechenye-yabloki-s-medom-i-merengoi-5
Повертаємо в духовку на 5-7 хвилин, поки меренга не зарум’яниться.
Подаємо теплими.
pechenye-yabloki-s-medom-i-merengoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.