
Ця страва – на всі сезони. Адже яблука у нас зараз продаються цілий рік – різного гатунку, смаку і вигляду. Конкретно для цього рецепта найкраще підійдуть кисло-солодкі або навіть просто кислі яблука. Це відмінно складе контраст солодкій медовій начинці і солодкій же меренге.
Що стосується самої меренги, то тут я наводжу найпростіший французький варіант. Якщо для вас зручніша італійська меренга – можете готувати з нею.
Інгредієнти на 2-4 порції:
- 2 великих кислих яблука
- 2 ст.л. меду
- 2 яйця
- 100 г цукру
Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки змішуємо віночком з медом, до однорідності.
Білки починаємо збивати міксером на високій швидкості. Поступово, по ложці, додаємо цукор, не припиняючи збивати. Збиваємо до жорстких піків. Тест на готовність меренги: набираємо масу в ложку і перевертаємо. Якщо не впало – готово.
Яблука розрізаємо навпіл, виймаємо серединки. Кладемо яблука у вогнетривку форму. У поглиблення в центрі наливаємо жовтково-медову масу.

Відправляємо форму з яблуками в розігріту до 180 градусів приблизно на 30-35 хвилин. За цей час яблука повинні стати досить м’якими.
Виймаємо форму з духовки. На кожне яблуко кладемо меренгу – ложкою або за допомогою кондитерського мішка.

Повертаємо в духовку на 5-7 хвилин, поки меренга не зарум’яниться.
Подаємо теплими.

Смачного!
Leave a Reply