Багато хто вважає , що не можна спекти печиво без додавання олії . Але це помилкова думка , печиво без олії можна спекти , при цьому ви зробите його низькокалорійним і навіть пісним , що дасть можливість вживати його під час дієти або поста . Таке печиво без масла вийде не менш ніжним і смачним , ніж з вершковим маслом і маргарином. Ми вирішили навести кілька прикладів випічки такого печива , завдяки якому можна насолоджуватися випічкою не на шкоду своїй фігурі і здоров’ю.
Морквяне печиво без масла і яєць
Для приготування цього пісного печива вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно пшеничне – 1 склянка ,
- морква ( терта ) – 1 склянка ,
- розпушувач – 1,5 ч. ложки ,
- вівсяні пластівці – 1 стакан ,
- сіль – 0,5 ч. ложки ,
- волоські горіхи ( подрібнені) – 2 / 3 склянки ,
- імбир свіжий (тертий) – 1 / 2 ч. ложки ,
- цукровий сироп -0,5 склянки .
Правильне приготування пісного морквяного печива
Пшеничне борошно просіваємо , змішуємо його з розпушувачем , сіллю і вівсяними пластівцями , які можна попередньо трохи подрібнити в блендері.
Потім в отриману масу додаємо подрібнені горіхи і натерту на середній тертці моркву.
В окремій чашці змішуємо тертий корінь імбиру і цукровий сироп , перемішуємо і додаємо в основну масу. Все перемішуємо , якщо маса виходить сухою , то можна додати трохи води.
Потім розігріваємо духовку до 180 градусів. На лист, застелений пергаментом викладаємо великою ложкою тісто і відправляємо деко в духовку на хвилин 12 . Ось так швидко у вас готове дуже красиве і смачне печиво!
Сирне печиво без масла
Інгредієнти для приготування печива:
- борошно пшеничне – 1 склянка ,
- сир ( нежирний ) – 200 грам ,
- яйця – 2 штуки ,
- розпушувач для тіста – 1,2 ч. ложки ,
- цукровий пісок – 1,2 склянки ,
- ванільний цукор за смаком.
Правильне приготування сирного печива
У великій мисці збиваємо цукровий пісок з половиною цукру в густу піну.
В окрему чашку просіюємо пшеничне борошно і змішуємо з розпушувачем і ванільним цукром. Потім змішуємо суху масу з яєчною масою.
В окремій чашці змішуємо сир з цукровим піском і після додаємо сирну масу в основне тісто. У результаті повинно вийти круте тісто. Яке розгортаємо на столі в тонкий пласт і за допомогою різних спеціальних формочок вирізаємо фігурне печиво. Потім підготовлене печиво розкладаємо на застелене пергаментом деко і відправляємо в попередньо розігріту до 180 ° градусів духовку хвилин на 15.
Приємного вам апетиту!