
Просте і смачне печиво для шокоманів і просто любителів солодкого. Шоколад я б радила використовувати гіркий – тобто з не менш, ніж 59% какао. Якщо шоколад буде молочним, вийде дуже солодко.
Дуже важливо перед випіканням добре охолодити тісто і розкладати кульки на деко на досить великій відстані один від одного: печиво розповзається в коржі, які можуть злипнутися між собою, якщо відстань буде маленькою.
Інгредієнти на 25-30 штук:
- 300 г борошна
- 1/2 ч.л. соди
- 2/3 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. солі
- 150 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 1 яйце
- 1 ч.л. ванільного цукру
- 200 г темного шоколаду
Борошно просіваємо з содою, розпушувачем і сіллю. Відставляємо в сторону.
Масло збиваємо з цукром протягом 3 хвилин, до кремоподібного стану. Додаємо яйце і ванільний цукор, ще раз збиваємо.
Додаємо борошняну суміш, добре перемішуємо. Додаємо дрібно нарізаний шоколад.
Перемішуємо.

Формуємо з тіста диск, загортаємо в харчову плівку і кладемо на пару годин в холодильник.
Виймаємо тісто. Відокремлюємо від загальної маси шматочки і формуємо кульки розміром з середній мандарин. Кладемо на застелене пергаментом або фольгою деко на відстані 8-10 см один від одного.

Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до злегка золотистого кольору, близько 20 хвилин.
Виймаємо печиво з духовки, подаємо теплим або повністю охолодженим.

Приємного чаювання!
Leave a Reply