Печиво виходить дуже ніжним і розсипчастим, а яблучна начинка надає йому аромат і родзинку.
Очистити яблука від шкірки і нарізати довільними кубиками. Зібрати їх на сковороду, посипати зверху цукром за смаком, щільно закрити кришку і поставити на повільний вогонь.
А поки готуємо тісто. У миску вбити яйце, покласти м’яке (але не підтанувше) вершкове масло, олію, цукор. Перемішати все до однорідності.
В окрему миску просіяти борошно разом з розпушувачем, додати сіль і перемішати.У яєчно-масляну масу спочатку додати крохмаль, акуратно перемішати, потім додати поступово борошно.
Муки може знадобиться трохи більше чи менше, все залежить від розміру яйця, жирності сметани і т.д. У результаті повинно вийти некруте, м’яке, неприліпаюче до рук тісто. Дати тісту відпочити 10 хвилин у холодильнику.
Яблука до того часу розм’якшилися, за допомогою товкучки розім’яти їх в неоднорідне пюре. Додати нарубані горіхи і щіпку кориці. Перемішати і дати охолонути.
Тісто розділити на 3 рівні частини і кожну розкачати в тонкий пласт. Нарізати за допомогою склянки кружечки. На одну частину покласти яблучний джем, а на іншій частині зробити хрестоподібний надріз.Сложіть кружечок з надрізом на начинку і краї скріпити виделкою.
Зібрати всі вироби на деко і відправити в духовку, нагріту до 180C. Печива не повинні сильно рум’янитися. Готові вироби посипати цукровою пудрою.
Смачного!