Печиво з яблучною начинкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Печенье с яблочной начинкой 1

Печиво виходить дуже ніжним і розсипчастим, а яблучна начинка надає йому аромат і родзинку.

  • Яблука ½ кг
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Вершкове масло 125 г
  • Рослинна олія 100 мл
  • Цукор-пісок 100 г
  • Борошно пшеничне 380 г
  • Розпушувач тіста 5 г
  • Крохмаль кукурудзяний 150 г
  • Сіль 1 ч.л.
  • Волоський горіх 50 г
  • Кориця мелена 1 ч.л.
  • 1406399686202201407252012.43.24
    Очистити яблука від шкірки і нарізати довільними кубиками. Зібрати їх на сковороду, посипати зверху цукром за смаком, щільно закрити кришку і поставити на повільний вогонь.
    1406399686723201407252012
    А поки готуємо тісто. У миску вбити яйце, покласти м’яке (але не підтанувше) вершкове масло, олію, цукор. Перемішати все до однорідності.
    1406399686484201407252013


    В окрему миску просіяти борошно разом з розпушувачем, додати сіль і перемішати.У яєчно-масляну масу спочатку додати крохмаль, акуратно перемішати, потім додати поступово борошно.
    Муки може знадобиться трохи більше чи менше, все залежить від розміру яйця, жирності сметани і т.д. У результаті повинно вийти некруте, м’яке, неприліпаюче до рук тісто. Дати тісту відпочити 10 хвилин у холодильнику.
    1406399686415201407252012.57.09
    Яблука до того часу розм’якшилися, за допомогою товкучки розім’яти їх в неоднорідне пюре. Додати нарубані горіхи і щіпку кориці. Перемішати і дати охолонути.
    1406399686996201407252013.27.51
    Тісто розділити на 3 рівні частини і кожну розкачати в тонкий пласт. Нарізати за допомогою склянки кружечки. На одну частину покласти яблучний джем, а на іншій частині зробити хрестоподібний надріз.Сложіть кружечок з надрізом на начинку і краї скріпити виделкою.
    Зібрати всі вироби на деко і відправити в духовку, нагріту до 180C. Печива не повинні сильно рум’янитися. Готові вироби посипати цукровою пудрою.
    1406399686131xxl
    Смачного!

    Готується до: 30 хв
    300 Ккал.

    Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

    Be the first to comment

    Leave a Reply

    Ваш email не буде публікуватися.