Печиво мадлен з чебрецем і лимоном

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Чебрець – дивно універсальна трава – вона відмінно “працює” і в м’ясних / овочевих стравах, і в солодкій випічці. Сьогодні я спекла мадлен з чебрецем і лимонною цедрою – і це поєднання виявилося дуже і дуже вдалим. Це печиво буде відмінним доповненням до чаю або кави.

Лимонну цедру цілком можна замінити апельсиновою – такий варіант мадленок теж буде смачним і ароматним.

Інгредієнти на 30 штук:

  • 130 г вершкового масла
  • 3 яйця + 1 жовток
  • 150 г цукру
  • 200 г борошна
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • цедра 1 середнього лимона
  • 5-6 гілочок свіжого чебрецю

 

madlen-s-timianom-1

Приготування:

Розтоплюємо вершкове масло.

apelsinovye-madlen-3

Яйця збиваємо з цукром.

malinovy-tort-s-bavarskim-kremom-3

Натираємо цедру, дрібно рубаємо листочки чебрецю.

madlen-s-timianom-2

У яєчну суміш додаємо цедру, чебрець, а також просіяне з розпушувачем і сіллю борошно. Замішуємо тісто.

madlen-s-timianom-3

Додаємо розтоплене масло і знову вимішуємо. Ставимо тісто на ніч у холодильник. Можна пекти і відразу, але тоді у мадленок НЕ БУДЕ характерного горбика.

Кладемо тісто в змащені формочки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо до золотистого кольору, по 12-15 хвилин.

Остуджуємо і подаємо.

madlen-s-timianom

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.