Печиво “Мадлен” з черемхового борошна

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Нещодавно я в черговий раз перебирала кухонну шафу і натрапила на черемухове борошно , яке у мене не закінчилася ще з часів черемхового торта. Ну не пропадати ж продукту даремно – правильно ? Тому я вирішила проекспериментувати на тему мого улюбленого печива мадлен – приготувати його на основі черемхового борошна. Такий собі симбіоз Франції та Сибіру в білоруських умовах. Вийшло смачно – маленькі печива шоколадного кольору з легким мигдальним відтінком аромату відмінно пішли до чаю.

Інгредієнти на 30 штук :

  • 50 г черемхового борошна
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г пшеничного борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 60 г вершкового масла
  • 50 г білого шоколаду для оздоблення ( за бажанням )

cheremuhovye-madlen-1
Молоко доводимо до кипіння і заливаємо ним черемухове борошно. Перемішуємо і залишаємо остигати до кімнатної температури або трохи тепліше.
cheremuhovye-madlen-2
Яйця не дуже сильно збиваємо з цукром. Додаємо борошно і вимішуємо до однорідного стану.
cheremuhovye-madlen-3


Додаємо черемухову суміш і розтоплене вершкове масло, ще раз перемішуємо. Розкладаємо тісто по формах.
cheremuhovye-madlen-4
Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці по 12-15 хвилин на захід. Готове печиво охолоджуємо.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і з пакетика зі зрізаним куточком поливаємо печиво. Даємо шоколаду застигнути і подаємо.
cheremuhovye-madlen
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.