
Нещодавно я в черговий раз перебирала кухонну шафу і натрапила на черемухове борошно , яке у мене не закінчилася ще з часів черемхового торта. Ну не пропадати ж продукту даремно – правильно ? Тому я вирішила проекспериментувати на тему мого улюбленого печива мадлен – приготувати його на основі черемхового борошна. Такий собі симбіоз Франції та Сибіру в білоруських умовах. Вийшло смачно – маленькі печива шоколадного кольору з легким мигдальним відтінком аромату відмінно пішли до чаю.
Інгредієнти на 30 штук :
- 50 г черемхового борошна
- 100 мл молока
- 2 яйця
- 150 г цукру
- 150 г пшеничного борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 60 г вершкового масла
- 50 г білого шоколаду для оздоблення ( за бажанням )
Молоко доводимо до кипіння і заливаємо ним черемухове борошно. Перемішуємо і залишаємо остигати до кімнатної температури або трохи тепліше.
Яйця не дуже сильно збиваємо з цукром. Додаємо борошно і вимішуємо до однорідного стану.
Додаємо черемухову суміш і розтоплене вершкове масло, ще раз перемішуємо. Розкладаємо тісто по формах.

Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці по 12-15 хвилин на захід. Готове печиво охолоджуємо.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі і з пакетика зі зрізаним куточком поливаємо печиво. Даємо шоколаду застигнути і подаємо.

Приємного чаювання!
Leave a Reply