Печиво мільйонера

» » Печиво мільйонера
Печиво мільйонера

Навіть і не питайте, звідки взялася назва – з нею це печиво широко гуляє по світовому інтернету вже досить довго. Настав час з’явитися йому і тут – тим більше, що деякі читачі ним вже цікавилися.

Ця випічка – просто калорійна бомба – тут і пісочне тісто, і карамель, і шоколад. Але ми ж не будемо його пекти щодня – правда? А якщо нечасто – то цілком можна пробачити 😉

Інгредієнти на форму 24 * 24 см (+ – 2 см):

Для пісочної основи:

  • 160 г борошна
  • 50 г коричневого цукру
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч.л. солі
  • 120 г холодного вершкового масла
  • 1 жовток
  • 1-2 ст.л. крижаної води

Для карамелі:

  • 1 банка згущеного молока (380-400 г)
  • 100 г коричневого цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі

Для ганаша:

  • 200 г молочного або темного шоколаду
  • 50 мл жирних вершків

Печиво мільйонера

Приготування печива:

Готуємо пісочну основу. У чашу блендера кладемо борошно, цукор, сіль і нарізане кубиками масло.

Печиво мільйонера

Перемелює до стану жирної крихти. Додаємо жовток і ще раз перемелюємо. Якщо отримане тісто не злипається при стисканні між пальцями, додаємо ложку води і ще раз перебиваємо.

Печиво мільйонера

Перекладаємо отриману масу в застелену пергаментом форму і утрамбовуємо.

Печиво мільйонера

Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом приблизно 20 хвилин, до готовності.

Готуємо карамель. Всі інгредієнти для неї кладемо в кухлик і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, поки маса не досягне температури 108-110 градусів по термометру (або пробуємо так: капаємо масу на холодну тарілку – вона повинна застигати до стану дуже м’якої іриски).

Виливаємо карамель на випечену пісочну основу і розрівнюємо. Остуджуємо.

Печиво мільйонера

Для ганаша шоколад дрібно рубаємо і кладемо в миску.

Печиво мільйонера

Вершки доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і вливаємо в нарізаний шоколад. Розмішуємо до отримання однорідної маси.

Вливаємо ганаш поверх карамелі, розрівнюємо і відправляємо в холодильник до застигання.

Готове печиво розрізаємо на квадратики і подаємо.

Печиво мільйонера

Приємного чаювання!

Печиво мільйонера обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика