
Навіть і не питайте, звідки взялася назва – з нею це печиво широко гуляє по світовому інтернету вже досить довго. Настав час з’явитися йому і тут – тим більше, що деякі читачі ним вже цікавилися.
Ця випічка – просто калорійна бомба – тут і пісочне тісто, і карамель, і шоколад. Але ми ж не будемо його пекти щодня – правда? А якщо нечасто – то цілком можна пробачити 😉
Інгредієнти на форму 24 * 24 см (+ – 2 см):
Для пісочної основи:
- 160 г борошна
- 50 г коричневого цукру
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1/4 ч.л. солі
- 120 г холодного вершкового масла
- 1 жовток
- 1-2 ст.л. крижаної води
Для карамелі:
- 1 банка згущеного молока (380-400 г)
- 100 г коричневого цукру
- 150 г вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
Для ганаша:
- 200 г молочного або темного шоколаду
- 50 мл жирних вершків
Приготування печива:
Готуємо пісочну основу. У чашу блендера кладемо борошно, цукор, сіль і нарізане кубиками масло.
Перемелює до стану жирної крихти. Додаємо жовток і ще раз перемелюємо. Якщо отримане тісто не злипається при стисканні між пальцями, додаємо ложку води і ще раз перебиваємо.
Перекладаємо отриману масу в застелену пергаментом форму і утрамбовуємо.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо протягом приблизно 20 хвилин, до готовності.
Готуємо карамель. Всі інгредієнти для неї кладемо в кухлик і ставимо на невеликий вогонь. Варимо, постійно помішуючи, поки маса не досягне температури 108-110 градусів по термометру (або пробуємо так: капаємо масу на холодну тарілку – вона повинна застигати до стану дуже м’якої іриски).
Виливаємо карамель на випечену пісочну основу і розрівнюємо. Остуджуємо.
Для ганаша шоколад дрібно рубаємо і кладемо в миску.
Вершки доводимо до кипіння, знімаємо з вогню і вливаємо в нарізаний шоколад. Розмішуємо до отримання однорідної маси.
Вливаємо ганаш поверх карамелі, розрівнюємо і відправляємо в холодильник до застигання.
Готове печиво розрізаємо на квадратики і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply