
Печиво на кефірі на швидку руку ідеально підходить для вихідних днів, коли готувати що-небудь складне немає ніякого бажання. Хочеться швидше розправитися з усіма домашніми справами і просто насолоджуватися життям, попиваючи чай з солодкими печенюшками. Готується ця випічка елементарно, так що навіть самому недбайливому кулінарові припаде до душі.
Інгредієнти для печива на кефірі:
- Борошно пшеничне 2 склянки
- Кориця 1 чайна ложка
- Цукор 1/2 склянки
- Яйце 1 штука (кімнатної температури)
- Масло рослинне 1/2 склянки
- Кефір 1/2 склянки
- Розпушувач для тіста 1 чайна ложка
- Сіль 1 щіпка
- Ваніль 1/2 чайної ложки
Інвентар:
Скалка, глибока тарілка, формочки для печива, столова ложка, жароміцний деко, прихватки для гарячого, пергамент для випічки.
Приготування:
Крок 1: готуємо тісто.
Змішайте пшеничне борошно з розпушувачем для тіста, цукровим піском, сіллю і корицею.
В окремій тарілці змішайте яйце, ваніль, рослинне масло і кефір. Гарненько збийте і перемішайте ці інгредієнти між собою.
Потім об’єднайте рідкі і сипучі інгредієнти один з одним і замісіть руками однорідне тісто. Воно вийде менш крутим і більш липким, ніж, скажімо, пісочне, але воно все одно добре буде розкочуватися і тримати форму.
Крок 2: вирізаємо печиво на кефірі на швидку руку.
Посипати стільницю і качалку борошном і розкачайте приготоване раніше тісто в пласт завтовшки 5 мм. Якщо вам буде зручніше, то розкочуйте не відразу все тісто, а порційно, відщипуючи шматочки від загальної маси.
Потім виріжте з тіста заготовки для печива довільної форми. Якщо у вас немає спеціальних формочок, то використовуйте стакан, щоб вийшли круглі печенюшки.
Крок 3: випікаємо печиво на кефірі на швидку руку.
Розігрійте духовку до 180 градусів, а також підготуйте лист, застеливши його пергаментом для випічки.
Викладіть на деко заготовки для печива, нехай вони лежать на деякій відстані один від одного.
Випікати заготовки потрібно до гарненького золотистого кольору, а якщо по часу, то протягом 12-15 хвилин. Потім печиво потрібно зняти з дека і остудити при кімнатній температурі. А після подавати до столу!
Крок 4: подаємо печиво на кефірі на швидку руку.
Смачного!
Поради до рецепта:– Не варто використовувати для приготування зкислий кефір, краще готуйте зі свіжого, тоді і печиво вийде смачніше.
Leave a Reply