Печиво на кефірі на швидку руку

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Печенье на кефире на скорую руку 4

Печиво на кефірі на швидку руку ідеально підходить для вихідних днів, коли готувати що-небудь складне немає ніякого бажання. Хочеться швидше розправитися з усіма домашніми справами і просто насолоджуватися життям, попиваючи чай з солодкими печенюшками. Готується ця випічка елементарно, так що навіть самому недбайливому кулінарові припаде до душі.

Інгредієнти для печива на кефірі:

  • Борошно пшеничне 2 склянки
  • Кориця 1 чайна ложка
  • Цукор 1/2 склянки
  • Яйце 1 штука (кімнатної температури)
  • Масло рослинне 1/2 склянки
  • Кефір 1/2 склянки
  • Розпушувач для тіста 1 чайна ложка
  • Сіль 1 щіпка
  • Ваніль 1/2 чайної ложки

Інвентар:

Скалка, глибока тарілка, формочки для печива, столова ложка, жароміцний деко, прихватки для гарячого, пергамент для випічки.

Приготування:

Крок 1: готуємо тісто.

d953f0

Змішайте пшеничне борошно з розпушувачем для тіста, цукровим піском, сіллю і корицею.
В окремій тарілці змішайте яйце, ваніль, рослинне масло і кефір. Гарненько збийте і перемішайте ці інгредієнти між собою.
Потім об’єднайте рідкі і сипучі інгредієнти один з одним і замісіть руками однорідне тісто. Воно вийде менш крутим і більш липким, ніж, скажімо, пісочне, але воно все одно добре буде розкочуватися і тримати форму.

Крок 2: вирізаємо печиво на кефірі на швидку руку.

a2d9e6

Посипати стільницю і качалку борошном і розкачайте приготоване раніше тісто в пласт завтовшки 5 мм. Якщо вам буде зручніше, то розкочуйте не відразу все тісто, а порційно, відщипуючи шматочки від загальної маси.
Потім виріжте з тіста заготовки для печива довільної форми. Якщо у вас немає спеціальних формочок, то використовуйте стакан, щоб вийшли круглі печенюшки.

Крок 3: випікаємо печиво на кефірі на швидку руку.

40dfe3

Розігрійте духовку до 180 градусів, а також підготуйте лист, застеливши його пергаментом для випічки.
Викладіть на деко заготовки для печива, нехай вони лежать на деякій відстані один від одного.
Випікати заготовки потрібно до гарненького золотистого кольору, а якщо по часу, то протягом 12-15 хвилин. Потім печиво потрібно зняти з дека і остудити при кімнатній температурі. А після подавати до столу!

Крок 4: подаємо печиво на кефірі на швидку руку.

d8422d

Печиво на кефірі швидко і просто готується і виходить дуже смачним. Можна прикрасити його цукровою пудрою. Подавати треба з чаєм, кавою або молоком і домашнім варенням. Виходить щось неймовірне, навіть якщо це перше печиво, яке ви приготували самостійно.
Смачного!
Поради до рецепта:– Не варто використовувати для приготування зкислий кефір, краще готуйте зі свіжого, тоді і печиво вийде смачніше.
Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.