Печиво “Савоярді”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

… Воно ж “Дамські пальчики”. Це бісквітне печиво я використовую головним чином як одне з складових тістечок тірамісу. Ну немає в наших магазинах готового аналогічного продукту за доступною ціною, тому доводиться готувати.

Інгредієнти:

  • 3 великих яйця
  • 150 г цукру
  • 150 г борошна
  • 100 г цукрової пудри

savoiardi-1
Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з половиною цукру до піків.
savoiardi-2
Жовтки збиваємо з другою половиною цукру до білого.
savoiardi-3


З’єднуємо жовткову і білкову масу. Просіваємо борошно і акуратно вмішуємо в тісто. Воно (тісто) повинно вийти повітряним.
savoiardi-4
Кладемо тісто в кондитерський мішок і висаджуємо на застелений пергаментом деко печива довжиною близько 12-14 см і шириною близько 2 см.
savoiardi-5
Щедро посипаємо цукровою пудрою через ситечко. Пудру, прсипавшу з печива на пергамент, змітаємо пензликом, щоб не горіла в процесі випікання.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Печемо савоярді протягом 10 хвилин, не відкриваючи дверцята. Потім виймаємо деко, повертаємо на 180 градусів і відправляємо назад у духовку ще на 5 хвилин.
Знімаємо печиво з дека і даємо охолонути.
Все. Можна використовувати випічку в подальших кулінарних вишукуваннях або просто з’їсти з чаєм або кавою.
savoiardi
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.