
… Воно ж “Дамські пальчики”. Це бісквітне печиво я використовую головним чином як одне з складових тістечок тірамісу. Ну немає в наших магазинах готового аналогічного продукту за доступною ціною, тому доводиться готувати.
Інгредієнти:
- 3 великих яйця
- 150 г цукру
- 150 г борошна
- 100 г цукрової пудри
Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з половиною цукру до піків.
Жовтки збиваємо з другою половиною цукру до білого.
З’єднуємо жовткову і білкову масу. Просіваємо борошно і акуратно вмішуємо в тісто. Воно (тісто) повинно вийти повітряним.

Кладемо тісто в кондитерський мішок і висаджуємо на застелений пергаментом деко печива довжиною близько 12-14 см і шириною близько 2 см.

Щедро посипаємо цукровою пудрою через ситечко. Пудру, прсипавшу з печива на пергамент, змітаємо пензликом, щоб не горіла в процесі випікання.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Печемо савоярді протягом 10 хвилин, не відкриваючи дверцята. Потім виймаємо деко, повертаємо на 180 градусів і відправляємо назад у духовку ще на 5 хвилин.
Знімаємо печиво з дека і даємо охолонути.
Все. Можна використовувати випічку в подальших кулінарних вишукуваннях або просто з’їсти з чаєм або кавою.

Приємного чаювання!
Leave a Reply