Це останній у сезоні рецепт з малиною. Останній – ягоди другого врожаю скоро відійдуть. Можливо, взимку я додам щось із замороженої малини, але зі свіжою точно все.
Цей рецепт – варіація на тему чізкейку. Начинка з вершкового сиру тут лягає на Кексове тісто. Пиріг досить простий і дуже смачний. Його можна подати і з чаєм на десерт, і в якості основного на сніданок.
І так – заморожена малина тут теж підійде.
Інгредієнти на форму 21-23 см:
Для тіста:
- 3 яєчні білки
- 100 г цукру
- 125 г вершкового масла кімнатної температури
- 2 ст.л. сметани (20-30%)
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Для верхнього шару:
- 400 г вершкового сиру
- 125 г цукру
- 2 яйця
- 50 г сметани
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 200 г малини
Приготування:
Білки збиваємо до м’яких піків з половиною цукру.
Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібного стану. Додаємо сметану і ванільну есенцію і ще раз збиваємо.
Додаємо половину борошна, просіяного з розпушувачем. Додаємо збиті білки і акуратно перемішуємо лопаткою рухами знизу вгору. Додаємо решту борошна і акуратно перемішуємо до однорідності.
Кладемо тісто у форму і розрівнюємо.
Готуємо сирний крем. Вершковий сир розмішуємо з цукром за допомогою віночка. Додаємо сметану і ванільну есенцію, вимішуємо. По одному додаємо яйця, добре вимішуючи після кожного.
Виливаємо крем поверх тіста. На крем кладемо малину.
Відправляємо в попередньо розігріту до 160 градусів духовку і випікаємо до готовності, близько 45-60 хвилин (час залежить від конкретної духовки). У готового пирога при постукуванні по бортику форми повинна тремтіти тільки серединка.
Остуджуємо пиріг до кімнатної температури прямо у формі. Потім ставимо в холодильник на ніч. Остиглий пиріг виймаємо з форми, нарізаємо на скибочки і подаємо.
Приємного чаювання!