Повидло з яблук в мультиварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Повидло из яблок в мультиварке 9

Повидло з яблук в мультиварці готується дуже просто, а за смаком нагадуватиме те, яке часто продають на вагу на ринках в магазинах або супермаркетах. Вживати його можна як самостійний продукт або як доповнення до інших кулінарних виробів. У нашій сім’ї це диво смакують цілий рік і люблять за насичений аромат, а також приємний кисло-солодкий присмак!

  • Яблука (кисло солодкі) – 1,5 кілограм
  • Цукор 400-450 грам
  • Вода 1/3 склянки

14169093052525127df
Для цих солодощей краще брати кисло-солодкі яблука з тонкою шкіркою, тому що видаляти її не бажано, так як там міститься багато пектину – в’яжучої природної речовини, від неї повидло виходить дуже густим. Отже, спочатку промиваємо фрукти під цівками холодної проточної води і сушимо їх паперовими кухонними рушниками.
1416909305343743cf9
Потім викладаємо їх на обробну дошку, гострим кухонним ножем по черзі розрізаємо кожен плід на 2-ві рівні частини, видаляємо з них серцевину з кісточками і, якщо все ж дуже хочеться, знімаємо тонкий шар шкірки, без неї звичайно процес піде швидше. Далі шаткуємо шматочки яблук невеликими скибочками завтовшки приблизно в 1,5 сантиметра, ставимо на стільницю інші потрібні інгредієнти і йдемо далі.
1416909305444c0fda3


Вставляємо штекер кухонного приладу в розетку, встановлюємо в нього чашу з яблуками і вливаємо туди 1/3 склянки очищеної води. Наша перша мета – зробити фрукти м’якими, щоб швидше зварилися, тому прикриваємо кухонний прилад щільно прилягаючою кришкою і включаємо режим «Випічка» на 30 хвилин.
1416909305735c26fb2
Через потрібний час техніка відключиться самостійно, сповіщаючи про це відповідним гудящим, дзвінким або пищачм звуком. Відкриваємо кришку і розтираємо досить м’які яблука дерев’яною або металевою толкушкою для картоплі, проте останній варіант даного кухонного приладу треба використовувати з обережністю, так щоб не подряпати тефлонове покриття чаші. Гладке пюре відразу не вийде, буде з шматочками, але це не страшно! Засипаємо пухку масу потрібною кількістю цукрового піску, перемішуємо все дерев’яною кухонною або силіконовою лопаткою до однорідної консистенції, прикриваємо кришкою і встановлюємо режим «Тушкування» на 2,5-3 години, залежно від соковитості яблука і бажаної густоти повидла.
1416909305366206bc9
Ні хвилинки не втрачаємо, перевіряємо баночки і кришечки на наявність іржі, тріщин, зазубрин і ретельно промиваємо їх у теплій воді за допомогою звичайної кухонної губки, харчової соди або миючого засобу з мінімальним вмістом хімічних речовин. Потім скляну тару стерилізуємо будь-яким зручним способом, наприклад, в мікрохвильовці, духовці або по старинці на плиті, інший посуд, який потрібний для консервації, обдаємо гарячою водою, а кришки кип’ятимо в невеликій каструльці 12-15 хвилин і залишаємо в ній до використання.
1416909305637abac2a
Коли мультиварка знову відключитися дивимося, що у нас вийшло, якщо повидло занадто рідкувате, тоді встановлюємо режим «Випічка» на 20, 40 або 60 хвилин і, постійно помішуючи, уварюємо яблучну масу до бажаної густоти.
1416909305588923d6d
Як бачите, час може варіюватися залежно від соковитості яблук, але іноді цей процес взагалі не потрібен, якщо плоди були сухуваті або консистенція яблучних ласощів влаштувала вас відразу після тушкування.
1416909305249a9ce7a
Тепер приступаємо до наступного кроку, по черзі встановлюємо на кожну стерилізовану півлітрову або літрову банку лійку з широким горлом і за допомогою ополоники розливаємо по ним поки ще рідке повидло. Прикриваємо скляну тару теплими, а краще гарячими металевими кришками і, якщо вони гвинтові, закупорюємо заготовку за допомогою звичайного кухонного рушники, а якщо з гумкою, тоді скориставшись спеціальним ключем.
Далі ставимо консервацію на підлогу вверх дном, вкутуємо у вовняну ковдру і залишаємо в такому вигляді на пару днів, щоб остигала поступово, без різкого перепаду температури. Потім можна відправити повидло в більш відповідне місце, наприклад, комору, підвал, погріб, і використовувати її в міру потреби.
141690930610105ac73b
Повидло з яблук в мультиварці виходить більш апетитним, ніж те яке готувалося звичайним способом на плиті. Скоріше всього це викликано рівномірним нагріванням і поступовим випаровуванням фруктової вологи, що дозволяє пектину мало-помалу згуститися до потрібної консистенції. Смак, а також колір цього чудесних ласощів завжди різні, вони повністю залежать від сорту яблук і кількості цукрового піску.
1416909306591159d24a
Сервірують його до солодкого столу разом з гарячим чаєм в спеціально призначеній для цієї мети посуді: креманках, піалах. Також таке повидло використовують у вигляді начинки для випічки, прошарку тортів, тістечок або як доповнення до рідких або напівгустих десертів. Насолоджуйтесь!
– Можна готувати повидло в режимі «Випічка», але в цьому випадку, треба буде дуже часто відкривати кришку і помішувати, інакше ласощі пригорять;
– За бажанням разом з цукром до яблук можна додати свіжовичавлений сік з половини лимона, трохи ванільного цукру або меленої кориці;
– Якщо яблука сильно солодкі краще зменшити кількість цукру за смаком;
– Це повидло було приготовлено за допомогою мультиварки торгової марки «Редмонд» 4500, потужністю 700 Вт
141690930519164966f16b5
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!