Незалежно від врожаю садової полуниці, найпростіший спосіб її переробити – це перетерти з цукром.
Та й мабуть, це найсмачніший варіант заготовок з цієї ягоди. Та й не тільки з цієї, щось подібне можна зробити і з чорною смородиною.
- на кілограм полуниці
- один кілограм цукру (1,5 якщо хочете заготовити на зиму)
Першим ділом ягоду потрібно добре помити.
Перебрати – викинути зіпсовані екземпляри. Відірвати зелені хвостики.
Якщо ви хочете заготовити полуницю з цукром на зиму, то беріть півтора норму цукру і після перебирання дайте ягоді висохнути. Засипати чисту ягоду цукром.
Перемолоти блендером або пропустити через м’ясорубку. Перемішувати до розчинення цукру в полуниці. Готовий десерт розлити по стерильним банкам. Забрати на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!