Полуничне варення з м’ятою, корицею і базиліком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Клубничное варенье с мятой 2

У вас в саду вже є полуниця? Тоді прийшов час варити полуничне варення. Давайте додамо в традиційний рецепт трохи середземноморського шарму: покладемо в полуничне варення свіжий базилік, м’яту, лимонну цедру, корицю … Ми впевнені, що вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Полуниця 1500 г
  • Цукор 1500 г
  • Лимон 1 шт
  • М’ята свіжа, гілочки 2 до смаку
  • Базилік свіжий, гілочки 1 до смаку
  • Кориця 2 ч.л.

Спосіб приготування

0(110)

Продукти, які потрібні для приготування полуничного варення:

1(284)

1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито

2(254)

2. Видаляємо хвостики

3(269)

4(216)

3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік

5(212)

4. Виймаємо шумівкою ягоди

6(199)

5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру

7(197)

8(175)

6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік

9(166)

11(160)

13(117)

7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння

14(110)

8. Закладаємо в закипілий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб ягоди не пошкодилися

15(116)

16(104)

9. Прибираємо піну

17(103)

10. Варимо варення в три етапи:

  • Перший раз доводимо варення до кипіння і варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо і даємо варення охолонути до кімнатної температури
  • Знову доводимо варення до кипіння і варимо 5 хвилин. Остуджуємо варення до кімнатної температури.
  • Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилізованих банках. Закупорюємо.
  • Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення

varenie_s

Варення готове! Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.