
У вас в саду вже є полуниця? Тоді прийшов час варити полуничне варення. Давайте додамо в традиційний рецепт трохи середземноморського шарму: покладемо в полуничне варення свіжий базилік, м’яту, лимонну цедру, корицю … Ми впевнені, що вам сподобається!
Інгредієнти:
- Полуниця 1500 г
- Цукор 1500 г
- Лимон 1 шт
- М’ята свіжа, гілочки 2 до смаку
- Базилік свіжий, гілочки 1 до смаку
- Кориця 2 ч.л.
Спосіб приготування
Продукти, які потрібні для приготування полуничного варення:
1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито
2. Видаляємо хвостики
3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік
4. Виймаємо шумівкою ягоди
5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру
6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік
7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння
8. Закладаємо в закипілий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб ягоди не пошкодилися
9. Прибираємо піну
10. Варимо варення в три етапи:
- Перший раз доводимо варення до кипіння і варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо і даємо варення охолонути до кімнатної температури
- Знову доводимо варення до кипіння і варимо 5 хвилин. Остуджуємо варення до кімнатної температури.
- Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилізованих банках. Закупорюємо.
- Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення
Варення готове! Смачного!
Leave a Reply