Полуничне варення з м’ятою, корицею і базиліком

» » Полуничне варення з м’ятою, корицею і базиліком
Полуничне варення з м’ятою, корицею і базиліком

У вас в саду вже є полуниця? Тоді прийшов час варити полуничне варення. Давайте додамо в традиційний рецепт трохи середземноморського шарму: покладемо в полуничне варення свіжий базилік, м’яту, лимонну цедру, корицю … Ми впевнені, що вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Полуниця 1500 г
  • Цукор 1500 г
  • Лимон 1 шт
  • М’ята свіжа, гілочки 2 до смаку
  • Базилік свіжий, гілочки 1 до смаку
  • Кориця 2 ч.л.

Спосіб приготування

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Продукти, які потрібні для приготування полуничного варення:

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

1. Промиваємо полуницю під проточною водою і відкидаємо на сито

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

2. Видаляємо хвостики

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

3. Засипаємо полуницю цукром і залишаємо, поки вона не пустить сік

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

4. Виймаємо шумівкою ягоди

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

5. Виливаємо в каструлю суміш полуничного соку і цукру

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

6. Знімаємо з лимона цедру і вичавлюємо сік

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

7. Додаємо в полуничний сироп лимонний сік, корицю, цедру і зелень. Доводимо сироп до кипіння

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

8. Закладаємо в закипілий сироп ягоди і дуже акуратно перемішуємо, щоб ягоди не пошкодилися

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

9. Прибираємо піну

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

10. Варимо варення в три етапи:

  • Перший раз доводимо варення до кипіння і варимо на маленькому вогні 5 хвилин. Потім вогонь вимикаємо і даємо варення охолонути до кімнатної температури
  • Знову доводимо варення до кипіння і варимо 5 хвилин. Остуджуємо варення до кімнатної температури.
  • Доводимо варення до кипіння в третій раз і гарячим розкладаємо по попередньо простерилізованих банках. Закупорюємо.
  • Якщо ви хочете, щоб варення мало виразний аромат трав, які ми в нього додаємо, розділіть загальну кількість на дві рівні частини і покладіть другу частину пряних трав в самому кінці приготування варення

Полуничне варення з мятою, корицею і базиліком

Варення готове! Смачного!

Полуничне варення з м’ятою, корицею і базиліком обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика