
Желе це не тільки дуже смачний десерт, але і дуже красивий! Воно може прийняти будь-яку форму, в яку ви заллєте підготовлену суміш і коли ви подасте на стіл свій десерт, ваші гості, особливо діти будуть шалено раді такій смакоті. Полуничне желе це дуже ароматне желе, зараз полуничка ще росте на городах, так що в ній немає недоліку і потрібно використовувати будь-яку ягідку щоб вона була використана з толком. Так от і ми вирішили розповісти вам про прекрасний десерт, також хотілося відзначити, що желе ще і корисний десерт. Тому не відкладаємо його приготування на завтра і йдемо на кухню готувати.
Для того щоб приготувати полуничне желе вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- полуниця (свіжа або заморожена) 0,5 кг.,
- цукровий пісок – 0,5 кг.,
- вода – 1 стакан,
- желатин – 1,5 ч. ложки.
Правильне приготування полуничного желе
Для початку потрібно перебрати полуницю і по потребі промити її. Далі перекладаємо полуницю в глибоку миску і засипаємо цукровим піском. Залишаємо до виділення соку, потім ставимо на самий повільний вогонь і варимо хвилин 15 – 20. Далі використовуємо блендер для перемелювання полуничної маси до однорідності. Також ви можете просто протерти ягоди через сито.
Попередньо потрібно замочити холодною кип’яченою водою желатин і залишити його набухати хвилин на 15.
Сироп що залишився після варіння полуниці змішуємо з набряклим желатином і розводимо його на повільному вогні, не доводимо до кипіння.
Далі змішуємо сироп з желатином і протерті ягоди полуниці.
Отриману суміш розливаємо по креманкам і відправляємо для застигання в холодильник. За бажанням у креманки ви можете покласти цілі або порізані дольками свіжі ягоди полуниці.
так само хотілося сказати, що ще не застигшим желе можна заливати торти, найкраще желе поєднується з фруктовими або сирними тортами.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply