Полуничне різотто

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Клубничное ризотто

Хотіла б поділитися з Вами дивним рецептом страви під назвою полуничне різотто.

Інгредієнти:

  • вода 240 мл .
  • невелика цибулина 1 шт.
  • стебло селери 1 шт.
  • морква 1 шт.
  • вершкове масло 70 гр.
  • рис Carnaroli 340 гр.
  • ігристе біле вино 120 гр.
  • полуниця 225 гр.
  • сіль
  • сир Пармеджано Реджано 50 гр.

Спочатку нам знадобиться приготувати бульйон з овочів. Для цього помиємо і очистимо морквину , селеру і половинку цибулі. Помістимо наші овочі в каструлю і заллємо холодною водою. Далі ставимо каструлю з овочами на плиту і доводимо воду до кипіння.
Нехай овочі проваряться близько 20-30 хвилин. Наприкінці варіння трохи присолити .
Як тільки наш овочевий бульйон буде готовий , приступаємо до приготування різотто. Спочатку акуратно промиємо нашу полуницю. Акуратно видалимо хвостики і листя. При цьому можна залишити 2-3 ягоди для прикраси різотто.
Далі беремо 1 / 3 вершкового масла і розтоплюємо його на середньому вогні. Потім у розплавлене масло додаємо решту половинку цибулі, попередньо нарізавши її  . Гарненько все перемішаємо . Обсмажуємо цибулю до тих пір , коли вона набуде золотистий колір , але не коричневий. Додаємо до цибулі рис. Обсмажимо рис до тих пір , поки він не абсорбує вершкове масло і не стане практично прозорим. Далі додаємо до рису вино і даємо йому повністю випаруватися постійно помішуючи. Після цього починаємо додавати бульйон. Важливо додавати бульйон частинами , чекаючи поки бульйон випарується після чергового додавання , обов’язково помішуючи.
Приблизно через 12-13 хвилин після початку приготування різотто до рису додаємо нарізану полуницю. Знову перемішаємо і продовжимо додавати бульйон. У такому процесі рис потрібно ще готувати близько 4-5 хвилин.
Перевіримо рис на готовність і смак. При необхідності рис можна додатково злегка посолити. Коли рис дійде до стану ” аль денте ” , знімаємо його з вогню. Додаємо до рису тертий Пармеджано Реджано і вершкове масло що залишилось. Гарненько перемішуємо.
От і все полуничне різотто готове. Викладаємо його на тарілку і прикрашаємо цілою або нарізаною пластинками / кубиками полуницею.

0d77511af28edff9982f6b0b2eb7aca3_XL
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.