Полуничний мус

» » Полуничний мус
Полуничний мус

Я заново відкрила для себе цей десерт, коли перезнімала його для блогу. Заодно запримітила, що цілком можна використовувати такий мус як прошарок для торта.

На носі сезон полуниці. В рамках підготовки до нього я пропоную вам рецепт чудесного, ароматного і ніжного полуничного мусу. Я готувала із замороженої полуниці, зі свіжої буде ще смачніше.

Інгредієнти на 4-6 порцій:

  • 450 г полуниці
  • 300 мл жирних вершків (33%)
  • 15 г желатину
  • 75 г цукру (більше або менше за смаком, залежно від солодощі полуниці)
  • цілі ягоди і листочки м’яти для прикраси

Полуничний мус

Приготування:

Желатин замочуємо в 5 ст. л. холодної води.

Полуницю миємо, обсушуємо і подрібнюємо в блендері в пюре. За смаком додаємо цукор.

Полуничний мус

Набряклий желатин ставимо на маленький вогонь і доводимо до розчинення (не давайте йому закипіти!). Трохи охолоджуємо і маленькими порціями додаємо в нього полуничне пюре, добре перемішуємо.

Полуничний мус

Відразу відкладаємо 4 ст. л. пюре в окрему мисочку.

Збиваємо вершки в стійку піну.

Полуничний мус

Додаємо в них дві ложки полуничної суміші і акуратно, рухами знизу вгору, перемішуємо. Потім додаємо решту пюре і так само акуратно перемішуємо до однорідності.

Полуничний мус

Розкладаємо мус по креманках, в кожну зверху кладемо по ложці пюре. За допомогою довгої палички робимо на поверхні розводи.

Полуничний мус

Ставимо в холодильник до повного застигання, на пару годин або на ніч. При подачі прикрашаємо гілочками м’яти.

Полуничний мус

Смачного!

Полуничний мус обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика