
Я заново відкрила для себе цей десерт, коли перезнімала його для блогу. Заодно запримітила, що цілком можна використовувати такий мус як прошарок для торта.
На носі сезон полуниці. В рамках підготовки до нього я пропоную вам рецепт чудесного, ароматного і ніжного полуничного мусу. Я готувала із замороженої полуниці, зі свіжої буде ще смачніше.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 450 г полуниці
- 300 мл жирних вершків (33%)
- 15 г желатину
- 75 г цукру (більше або менше за смаком, залежно від солодощі полуниці)
- цілі ягоди і листочки м’яти для прикраси
Приготування:
Желатин замочуємо в 5 ст. л. холодної води.
Полуницю миємо, обсушуємо і подрібнюємо в блендері в пюре. За смаком додаємо цукор.
Набряклий желатин ставимо на маленький вогонь і доводимо до розчинення (не давайте йому закипіти!). Трохи охолоджуємо і маленькими порціями додаємо в нього полуничне пюре, добре перемішуємо.
Відразу відкладаємо 4 ст. л. пюре в окрему мисочку.
Збиваємо вершки в стійку піну.
Додаємо в них дві ложки полуничної суміші і акуратно, рухами знизу вгору, перемішуємо. Потім додаємо решту пюре і так само акуратно перемішуємо до однорідності.
Розкладаємо мус по креманках, в кожну зверху кладемо по ложці пюре. За допомогою довгої палички робимо на поверхні розводи.
Ставимо в холодильник до повного застигання, на пару годин або на ніч. При подачі прикрашаємо гілочками м’яти.
Смачного!
Leave a Reply