Полуничний тарт із заварним кремом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Акція “Вдаримо полуницею по травневих буднях” триває. Сьогодні у нас – смачний-смачний тарт зі свіжою полуницею. Під ягодами – заварний крем. Особисто я зазвичай заварний крем не люблю, але цей просто прекрасний – готова ложками його їсти. Думаю, ви розумієте, що на місці полуниці може бути будь-яка інша свіжа ягода за вашим смаком.

Готувати цей тарт не страшно і не важко – головне не позіхати і не лінуватися виконувати всі розпорядження з рецепту.
Інгредієнти на форму 24-26 см:
Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для крему:

  • 3 жовтки від великих яєць (С-0)
  • 60 г цукру
  • 40 г борошна
  • 250 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 40 г білого шоколаду

Для верху:

  • 400 г полуниці
  • 1 пакетик прозорого желе для торта (за бажанням)

klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-1
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-2
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
Жовтки збиваємо з цукром до білого.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-3


Додаємо борошно і ще раз збиваємо. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Переливаємо в чистий кухлик і ставимо на середній вогонь.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-4
Варимо, постійно помішуючи вінчиком, поки суміш не загусне.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-5
Знімаємо ківш з вогню. По парі кубиків додаємо вершкове масло, добре розмішуючи після кожного додавання. Потім додаємо ванільну есенцію і дрібно посічений шоколад і розмішуємо до його розчинення.
Перекладаємо крем в миску.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-6
Накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо миску в холодильник.
Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розгортаємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо у форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до бортиків. Надлишки прибираємо.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-7
Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасоля, горох або рис).
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-8
Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколюємо дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 10 хвилин.
Знову виймаємо і охолоджуємо.
Полуницю нарізаємо на четвертинки.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-9
У остигнулу основу викладаємо остиглий заварний крем і розрівнюємо.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom-10
Поверх крему кладемо ягоди і покриваємо їх шаром швидкозастигаючого желе. Цей момент можна пропустити, але з желатином тарт довше збереже зовнішній вигляд.
Даємо тарту постояти в холодильнику пару годин, потім подаємо.
klubnichnyi-tart-s-zavarnym-kremom
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.