
Акція “Вдаримо полуницею по травневих буднях” триває. Сьогодні у нас – смачний-смачний тарт зі свіжою полуницею. Під ягодами – заварний крем. Особисто я зазвичай заварний крем не люблю, але цей просто прекрасний – готова ложками його їсти. Думаю, ви розумієте, що на місці полуниці може бути будь-яка інша свіжа ягода за вашим смаком.
Готувати цей тарт не страшно і не важко – головне не позіхати і не лінуватися виконувати всі розпорядження з рецепту.
Інгредієнти на форму 24-26 см:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 115 г холодного вершкового масла
- 1/4 ч.л. солі
- щіпка цукру
- 2 ст.л. холодної води
Для крему:
- 3 жовтки від великих яєць (С-0)
- 60 г цукру
- 40 г борошна
- 250 мл молока
- 50 г вершкового масла
- 1 ч.л. ванильної есенції
- 40 г білого шоколаду
Для верху:
- 400 г полуниці
- 1 пакетик прозорого желе для торта (за бажанням)
Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
Жовтки збиваємо з цукром до білого.
Додаємо борошно і ще раз збиваємо. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Переливаємо в чистий кухлик і ставимо на середній вогонь.

Варимо, постійно помішуючи вінчиком, поки суміш не загусне.

Знімаємо ківш з вогню. По парі кубиків додаємо вершкове масло, добре розмішуючи після кожного додавання. Потім додаємо ванільну есенцію і дрібно посічений шоколад і розмішуємо до його розчинення.
Перекладаємо крем в миску.

Накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо миску в холодильник.
Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розгортаємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо у форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до бортиків. Надлишки прибираємо.

Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасоля, горох або рис).

Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколюємо дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 10 хвилин.
Знову виймаємо і охолоджуємо.
Полуницю нарізаємо на четвертинки.

У остигнулу основу викладаємо остиглий заварний крем і розрівнюємо.

Поверх крему кладемо ягоди і покриваємо їх шаром швидкозастигаючого желе. Цей момент можна пропустити, але з желатином тарт довше збереже зовнішній вигляд.
Даємо тарту постояти в холодильнику пару годин, потім подаємо.

Приємного чаювання!
Leave a Reply