Полуничний тарт із заварним кремом

» » Полуничний тарт із заварним кремом
Полуничний тарт із заварним кремом

Акція “Вдаримо полуницею по травневих буднях” триває. Сьогодні у нас – смачний-смачний тарт зі свіжою полуницею. Під ягодами – заварний крем. Особисто я зазвичай заварний крем не люблю, але цей просто прекрасний – готова ложками його їсти. Думаю, ви розумієте, що на місці полуниці може бути будь-яка інша свіжа ягода за вашим смаком.

Готувати цей тарт не страшно і не важко – головне не позіхати і не лінуватися виконувати всі розпорядження з рецепту.
Інгредієнти на форму 24-26 см:
Для тіста:

  • 200 г борошна
  • 115 г холодного вершкового масла
  • 1/4 ч.л. солі
  • щіпка цукру
  • 2 ст.л. холодної води

Для крему:

  • 3 жовтки від великих яєць (С-0)
  • 60 г цукру
  • 40 г борошна
  • 250 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 40 г білого шоколаду

Для верху:

  • 400 г полуниці
  • 1 пакетик прозорого желе для торта (за бажанням)

Полуничний тарт із заварним кремом


Готуємо тісто. Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль, цукор і нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти.
Полуничний тарт із заварним кремом
Вливаємо воду і максимально швидко замішуємо тісто. Місити занадто довго не можна, інакше масло розтане і тісто вийде дерев’яним.
Формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на 30-40 хвилин.
Поки охолоджується тісто, готуємо заварний крем.
Жовтки збиваємо з цукром до білого.
Полуничний тарт із заварним кремом
Додаємо борошно і ще раз збиваємо. Доводимо до кипіння молоко. Тонкою цівкою вливаємо в яєчну суміш, не припиняючи збивати. Переливаємо в чистий кухлик і ставимо на середній вогонь.
Полуничний тарт із заварним кремом
Варимо, постійно помішуючи вінчиком, поки суміш не загусне.
Полуничний тарт із заварним кремом
Знімаємо ківш з вогню. По парі кубиків додаємо вершкове масло, добре розмішуючи після кожного додавання. Потім додаємо ванільну есенцію і дрібно посічений шоколад і розмішуємо до його розчинення.
Перекладаємо крем в миску.
Полуничний тарт із заварним кремом
Накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо миску в холодильник.
Охолоджене тісто виймаємо з плівки і розгортаємо в пласт товщиною 4-5 мм. Кладемо у форму (змащувати не потрібно), притискаємо пальцями до бортиків. Надлишки прибираємо.
Полуничний тарт із заварним кремом
Кладемо на поверхню тіста лист фольги, зверху насипаємо вантаж (квасоля, горох або рис).
Полуничний тарт із заварним кремом
Ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо протягом 10 хвилин. Виймаємо, прибираємо фольгу з вантажем, наколюємо дно виделкою. Повертаємо форму в духовку і печемо ще 10 хвилин.
Знову виймаємо і охолоджуємо.
Полуницю нарізаємо на четвертинки.
Полуничний тарт із заварним кремом
У остигнулу основу викладаємо остиглий заварний крем і розрівнюємо.
Полуничний тарт із заварним кремом
Поверх крему кладемо ягоди і покриваємо їх шаром швидкозастигаючого желе. Цей момент можна пропустити, але з желатином тарт довше збереже зовнішній вигляд.
Даємо тарту постояти в холодильнику пару годин, потім подаємо.
Полуничний тарт із заварним кремом
Приємного чаювання!

Полуничний тарт із заварним кремом обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Катя
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика