Люблю я просту випічку – без проблем, з простих продуктів, які є в будь-якому господарстві. Такі печива я можу самозабутньо готувати навіть серед пізньої ночі – просто тому, що захотілося попити кави з чимось смачненьким. Цей рецепт як раз чудово підходить для швидкої кулінарії.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
- 180 г цукру
- 2 яйця
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. ванильної есенції або ванільного цукру
- 450-500 г борошна (тут може бути різниця залежно від вологості борошна)
- декоративні посипки за смаком (рубані горіхи, мигдальні пелюстки, крупний цукор і т.д.)
Приготування:
Масло збиваємо з цукром до кремоподібного стану.
По одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного. Так само додаємо ванільну есенцію.
Потім додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо однорідне пластичне тісто.
Розкачуємо в пласт товщиною 0,5-0,7 см і вирізаємо виїмкою печиво довільної форми.
Кладемо на застелений пергаментом деко, змащуємо злегка збитим яйцем і кладемо посипання. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до золотистих країв, близько 12-15 хвилин (залежно від конкретної духовки).
Охолоджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply