Простий сметанний торт

» » Простий сметанний торт
Простий сметанний торт

Простий сметанний торт – десерт, назва якого говорить сама за себе, адже це справді дуже прості у приготуванні ласощі, що зможе спекти навіть початківець кулінар. Крім того, через присутність сметани в тісті, коржі виходять не такими сухими, як звичайний бісквіт, а просочуючись кремом вони стають ще більш м’якими і ніжними. Втім, через свою простоту такий торт навряд чи можна подати на свято, але от порадувати ним себе і своїх домашніх у звичайний день вам нічого не завадить.

  • Борошно пшеничне 320 грам
  • Сметана 250 грам
  • Цукор 200 грам
  • Яйця курячі 6 штук
  • Сметана 500 грам
  • Цукрова пудра 200 грам (опціонально)

Простий сметанний торт
Для того, щоб приготувати повітряне та пишне бісквітне тісто, для початку відокремте яєчні жовтки від білків за допомогою спеціального сепаратора. Білки поки відкладаємо в холодильник, а жовтки розтираємо з половиною всього наявного у нас цукру до отримання негустої білої піни. Тепер жовтки з цукром поступово змішуємо зі сметаною, а потім і з борошном. Коли досягнете однорідної маси без борошняних грудочок, переключіться на яєчні білки. Вони повинні були вже охолодитися, тому тепер їх можна збити з цукром. Після того, як ви отримаєте досить стійку піну, а цукор, відповідно, повністю розчинитися, змішайте масу з приготованим раніше тістом. Акуратно перемішайте все, у вас вийде досить густе, але не круте тісто для бісквіта.
Простий сметанний торт
Заздалегідь почніть розігрівати духовку до 180 градусів. Тим часом підготуйте форми для випікання, змастивши їх невеликою кількістю вершкового масла, або посипавши невеликою кількістю борошна. Розлийте тісто по формах і поставте їх випікатися в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Коржі повинні за цей час покритися рум’яною скоринкою і як слід пропектися. Щоб перевірити їх готовність, зробіть у кожному прокол за допомогою зубочистки, якщо на виході вона буде суха, то все готово. Вимкніть духовку, почекайте 10-15 хвилин, щоб бісквіт не опустився. Після цього вийміть готові коржі і залиште їх відпочивати і остигати до кімнатної температури, а поки переходьте до наступного кроку.
Простий сметанний торт
Сметанний крем приготувати дуже легко, для цього достатньо змішати сметану і цукрову пудру разом і збити їх за допомогою міксера. Можна, звичайно, взяти і цукор, але тоді на процес його розчинення в сметані піде набагато більше часу, ніж при використанні цукрової пудри.
Простий сметанний торт
Ось і останній етап готування. Ваші коржі охололи, а сметанний крем готовий, тепер залишилося тільки об’єднати ці два інгредієнти в один торт. Для цього викладіть перший корж на велике блюдо і змастіть його сметанним кремом, трохи відступивши з країв. Після помістіть на верх другий корж і злегка притисніть. Тепер промастіть залишившимся кремом верх торта і краї. Поставте ваш десерт в холодильник, просочуватися і охолоджуватися на 1-2 години, після чого приступайте до його подачі на стіл.
Простий сметанний торт
Подавайте цей нехитрий сметанний торт прямо на тому блюді, на якому ви його формували. Нарізайте на порційні шматочки і викладайте на невеликі блюдця. Ніякої додаткової прикраси або топпинга не потрібно.
От і все, заваріть собі ароматний гарячий напій без цукру і насолоджуйтеся чудовим десертом, а так само пригощайте інших.
– Якщо обрана вами сметана виявилася дуже рідкою і ніяк не хоче збиватись в хороший крем, додайте до неї загущувача для вершків.
– Ви можете спекти і один корж замість двох, але тоді його потрібно буде розрізати на кілька частин, інакше він не просочиться сметанним кремом.
– Так само ви можете додати в крем трохи кокосової стружки, що додасть вашій страві злегка засніжений вигляд, дуже підходящий до його легкого сметанного смаку.
Простий сметанний торт
Смачного!

Простий сметанний торт обновлено: Лютий 5, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 4.50 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика