Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

» » Пряний гарбузовий кекс з рікоттою
Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

Вчора у нас в квартирі сильно пахло різдвяним імбирним печивом, але печиво я не пекла 😉 У чому секрет? Я спекла ось цей чудовий гарбузовий кекс з імбиром, корицею і меленою гвоздикою. Той самий набір спецій для імбирного печива – хіба що запашного перцю не вистачає 🙂 За рахунок гарбуза і прошарку з рікотти кекс вийшов вологим і соковитим. Про чудовий аромат, думаю, вже й так зрозуміло – немає сенсу повторюватися.

До речі, рикотту можна замінити на вершковий сир – він теж підійде для цього рецепта.

Інгредієнти для гарбузового кексу з рікоттою на форму 28 см з діркою:

Для тіста:

  • 275 г цукру (бажано коричневого)
  • 180 мл олії (у мене була рафінована соняшникова)
  • 3 яйця
  • 350 г гарбузового пюре *
  • 2 ст.л. меду
  • 400 г борошна
  • 1,5 ч.л. меленої кориці
  • 3/4 ч.л. меленої гвоздики
  • 1,5 ч.л. меленого сухого імбиру
  • 3/4 ч.л. меленого мускатного горіха
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/2 ч.л. солі

Для начинки:

  • 250 г м’якої рікотти
  • 100 г цукру

* Для приготування 350 г пюре відваріть 400 г гарбуза і подрібніть блендером.

Приготування гарбузового кексу з рікоттою:

Готуємо тісто. Цукор, масло і яйця збиваємо до однорідності – міксером або віночком.

 

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

Додаємо гарбузове пюре і мед і знову змішуємо.
Просіваємо разом сухі інгредієнти.

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

З’єднуємо з вологими інгредієнтами і замішуємо тісто.

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

Рікотту змішуємо з цукром.

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

Половину тіста укладаємо в змащену вершковим маслом форму. Зверху кладемо рикотту (я викладала з кондитерського мішка).

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

Накриваємо рештою тестом. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо до сухого сірника, близько години.

Готовий кекс повністю охолоджуємо, нарізаємо і подаємо.

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою

Смачного!

Пряний гарбузовий кекс з рікоттою обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика