
Вчора у нас в квартирі сильно пахло різдвяним імбирним печивом, але печиво я не пекла 😉 У чому секрет? Я спекла ось цей чудовий гарбузовий кекс з імбиром, корицею і меленою гвоздикою. Той самий набір спецій для імбирного печива – хіба що запашного перцю не вистачає 🙂 За рахунок гарбуза і прошарку з рікотти кекс вийшов вологим і соковитим. Про чудовий аромат, думаю, вже й так зрозуміло – немає сенсу повторюватися.
До речі, рикотту можна замінити на вершковий сир – він теж підійде для цього рецепта.
Інгредієнти для гарбузового кексу з рікоттою на форму 28 см з діркою:
Для тіста:
- 275 г цукру (бажано коричневого)
- 180 мл олії (у мене була рафінована соняшникова)
- 3 яйця
- 350 г гарбузового пюре *
- 2 ст.л. меду
- 400 г борошна
- 1,5 ч.л. меленої кориці
- 3/4 ч.л. меленої гвоздики
- 1,5 ч.л. меленого сухого імбиру
- 3/4 ч.л. меленого мускатного горіха
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
Для начинки:
- 250 г м’якої рікотти
- 100 г цукру
* Для приготування 350 г пюре відваріть 400 г гарбуза і подрібніть блендером.
Приготування гарбузового кексу з рікоттою:
Готуємо тісто. Цукор, масло і яйця збиваємо до однорідності – міксером або віночком.
Додаємо гарбузове пюре і мед і знову змішуємо.
Просіваємо разом сухі інгредієнти.
З’єднуємо з вологими інгредієнтами і замішуємо тісто.
Рікотту змішуємо з цукром.
Половину тіста укладаємо в змащену вершковим маслом форму. Зверху кладемо рикотту (я викладала з кондитерського мішка).
Накриваємо рештою тестом. Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо до сухого сірника, близько години.
Готовий кекс повністю охолоджуємо, нарізаємо і подаємо.
Смачного!
Leave a Reply