Пташине молоко

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Птичье молоко 7

«Пташине молоко» – цукерки, які стали класикою для всіх ласунів. Дивовижний смак ніжного суфле в шоколаді спокушає любителів солодкого. Зробити торт з натуральних продуктів, який нагадуватиме за смаком «Пташине молоко», виявляється зовсім не складно.

Інгредієнти:

  • Желатин (пакетик) – 3 Штуки (30 г)
  • Молоко – 1,5 склянки (чверть склянки – в глазур, решта – в саме пташине молоко)
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Сметана – 450 Грам
  • Вершки збиті – 450 Грам
  • Какао-порошок – 5 Ст. ложок
  • Вода холодна – 1 Стакан

Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній молоко і 2 пакетика желатину.

5392f0b72e
Ставимо на середній вогонь і повільно збиваємо, поки від маси не піде пар. До кипіння ні в якому разі не доводимо – зняти з вогню потрібно раніше, як тільки з’явиться пар.
ce7e569477
Змащуємо скляну форму маслом (або cбризгуємо спеціальним антипригарним аерозолем).
040ea0c6a0


У мисці на середній швидкості збиваємо 1 склянку цукру, сметану і збиті вершки. Збиваємо до однорідності.
fa2897d1aa
Не припиняючи збивати, поступово вводимо в масу теплу молочну суміш.
591e663ca6
Отриману масу максимально рівно розподіляємо по скляній формі. Верх потрібно розрівняти якомога ретельніше. Потім ставимо форму в холодильник і охолоджуємо.
e8c01d3b5d
Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній какао-порошок, цукор, що залишився і пакетик желатину.
5392f0b72e
Туди ж додаємо молоко, що залишилося і холодну воду. Збиваємо вінчиком.
cb4ced992a
Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Суміш повинна бути ідеально однорідною, тому не припиняйте помішувати ні на секунду.
43e78ffeb4
Отриману шоколадну суміш охолоджуємо до кімнатної температури, а потім рівномірно розподіляємо по злегка застиглій білій масі в нашій скляній формі.
da009f9646
Якщо у вас вийшла ідеальна маса, то вона рівномірно розподілиться по поверхні, і тістечко вийде гарним.
4a8d4692cb
Ставимо форму в холодильник як мінімум на п’ять годин, а краще – на ніч. По закінченню цього терміну пташине молоко буде готово.
e0a7a7577a

bf1285
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.