Пташине молоко

» » Пташине молоко
Пташине молоко

«Пташине молоко» – цукерки, які стали класикою для всіх ласунів. Дивовижний смак ніжного суфле в шоколаді спокушає любителів солодкого. Зробити торт з натуральних продуктів, який нагадуватиме за смаком «Пташине молоко», виявляється зовсім не складно.

Інгредієнти:

  • Желатин (пакетик) – 3 Штуки (30 г)
  • Молоко – 1,5 склянки (чверть склянки – в глазур, решта – в саме пташине молоко)
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Сметана – 450 Грам
  • Вершки збиті – 450 Грам
  • Какао-порошок – 5 Ст. ложок
  • Вода холодна – 1 Стакан

Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній молоко і 2 пакетика желатину.

Пташине молоко
Ставимо на середній вогонь і повільно збиваємо, поки від маси не піде пар. До кипіння ні в якому разі не доводимо – зняти з вогню потрібно раніше, як тільки з’явиться пар.
Пташине молоко
Змащуємо скляну форму маслом (або cбризгуємо спеціальним антипригарним аерозолем).
Пташине молоко
У мисці на середній швидкості збиваємо 1 склянку цукру, сметану і збиті вершки. Збиваємо до однорідності.
Пташине молоко
Не припиняючи збивати, поступово вводимо в масу теплу молочну суміш.
Пташине молоко
Отриману масу максимально рівно розподіляємо по скляній формі. Верх потрібно розрівняти якомога ретельніше. Потім ставимо форму в холодильник і охолоджуємо.
Пташине молоко
Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній какао-порошок, цукор, що залишився і пакетик желатину.
Пташине молоко
Туди ж додаємо молоко, що залишилося і холодну воду. Збиваємо вінчиком.
Пташине молоко
Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Суміш повинна бути ідеально однорідною, тому не припиняйте помішувати ні на секунду.
Пташине молоко
Отриману шоколадну суміш охолоджуємо до кімнатної температури, а потім рівномірно розподіляємо по злегка застиглій білій масі в нашій скляній формі.
Пташине молоко
Якщо у вас вийшла ідеальна маса, то вона рівномірно розподілиться по поверхні, і тістечко вийде гарним.
Пташине молоко
Ставимо форму в холодильник як мінімум на п’ять годин, а краще – на ніч. По закінченню цього терміну пташине молоко буде готово.
Пташине молоко

Пташине молоко
Приємного чаювання!

Пташине молоко обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика