Пісочний пиріг з полуницею і штрейзелем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Продовжуємо полуничну тему. На цей раз пропоную спекти простий, але дуже смачний пиріг зі свіжою ягодою. Особливість цього пирога в тому, що для нього підійдуть навіть не самі солодкі ягоди – він все одно вийде дуже ароматним, а недолік солодкості завжди можна компенсувати цукром.

Коли пройде сезон полуниці, її можна замінити в цьому рецепті чорницею, малиною, персиками та абрикосами. У кожному з випадків вийде дуже смачно.

Інгредієнти на деко 32 * 21 см:

Для пісочного тіста:

  • 200 г вершкового масла
  • 130 г коричневого цукру
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 320 г борошна

Для полуничного шару:

  • 400 г полуниці
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ч.л. апельсинової цедри

Для штрейзеля:

  • 80 г борошна
  • 100 г цукру
  • 80 г вершкового масла

 

pesochnyi-klubnichnyi-pirog-1

Приготування:

Готуємо тісто. Кладемо в блендер борошно, цукор, сіль і нарізане кубиками вершкове масло.

tart-kaprese-2

Розмелюємо до стану жирної крихти.

pesochnyi-klubnichnyi-pirog-2

Додаємо ванільну есенцію і пару ложок холодної води, ще раз рубаємо. Збираємо тісто в один шар, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник.

Полуницю нарізаємо на шматочки. Змішуємо з цедрою, цукром і борошном.

pesochnyi-klubnichnyi-pirog-3

Для штрейзеля кладемо в блендер борошно, цукор і масло. Рубаємо до стану крихти.

pesochnyi-klubnichnyi-pirog-4

Тісто розгортаємо і кладемо на застелений пергаментом або фольгою деко. Зверху розподіляємо полуницю. Посипаємо штрейзелем.

pesochnyi-klubnichnyi-pirog-5

Відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку і запікаємо до готовності і золотистого кольору, близько 35 хвилин.

Остужаємо, нарізаємо і подаємо.

pesochnyi-klubnichnyi-pirog

Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.