
Ну ось. Тепер і в моєму блозі буде цей торт “вирви око”. За смаком він абсолютно звичайний, але за зовнішнім виглядом – просто колірний вибух 🙂 Чи готувала б я його спеціально для себе? Ні. Але раз вже пообіцяла виконання новорічних бажань – отримуйте 🙂 Тим більше, що вже давно і багато хто просили рецепт цього торта.
В основі – просте Кексовое тісто, підфарбоване харчовими барвниками, і масляний крем з вершковим сиром. Декор – як дозволить ваша фантазія – у мене це було драже M & M’s.
Інгредієнти для райдужного торта на форму 21 см:
Для коржів (на 6 шт):
- 360 г вершкового масла
- 210 г цукру
- 6 яєць
- 2 ст.л. ванильної есенції
- 425 г борошна
- 100 мл молока
- харчові барвники (у мене частина гелевих, частина порошкових)
Для крему:
- 300 г вершкового масла кімнатної температури
- 300 г вершкового сиру
- 300 г цукрової пудри
- кольорове драже для декору
Приготування райдужного торта:
Для випікання коржів краще мати хоча б 2 форми приблизно одинакового діаметру. У мене були 21 і 24 см. Тісто краще місити в 2 прийоми, щоб останні партії не простоювали занадто довго. Я спочатку замішувала третину норми тіста і пекла 2 коржа, потім замішувала те що залишилося і випікала ще 4 коржа в 2 прийоми.
Отже. Замішуємо тісто.
Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо ванільну есенцію і яйця, по одному, добре вимішуючи після кожного. Додаємо половину просіяного з розпушувачем борошна, вимішуємо. Додаємо молоко, вимішуємо. Додаємо решту борошна і замішуємо тісто.
Ділимо його на рівні частини, кожну фарбуємо в один з 6 кольорів.
Кладемо тісто в застелені пергаментом форми і відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 12-15 хвилин. Остуджуємо.
Готуємо крем. З’єднуємо масло і вершковий сир, збиваємо, поступово додаючи цукрову пудру, до отримання однорідного крему.
Якщо трапилося так, що крем у вас (не дай бог) посікся (розслоївся) – не впадайте у відчай і не панікуйте. Беремо миску з горе-кремом і ставимо її в ємність з гарячою водою з-під крана. Збиваємо на середній швидкості, поки крем не збереться воєдино і не стане однорідним і гладким.
Промащуємо коржі кремом, залишками обмазуємо верх і боки. Прикрашаємо по своєму смаку і фантазії.
Подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply