Рогалики на кефірі

» » Рогалики на кефірі
Рогалики на кефірі

Рогалики на кефірі – хороший, простий домашній рецепт для милих серцю ласунів. Готується це диво недовго, на все піде від 45 до 50 хвилин, а продукти знадобляться найпростіші, які є в холодильнику практично у кожної господині. Плюс цього рецепту в тому, що начинку можна змінювати, в результаті завжди отримуючи новий присмак, а мінус – таке апетитне печиво довго не лежить, з’їдається завжди дуже швидко!

  • Масло вершкове (розм’якшене) 200 грам
  • Борошно пшеничне 3,5 склянки
  • Кефір 1 стакан
  • Яйце куряче 1 штука
  • Розпушувач харчовий 1 чайна ложка
  • Повидло або густе варення 100 грам
  • Масло рослинне 1 столова ложка
  • Пудра цукрова за смаком і бажанням
  • Цукор ванільний 1 пакетик (15 грам)
  • Сіль 1 щіпка

Рогалики на кефірі
В першу чергу приблизно за одну годину до початку приготування викладаємо на стільницю всі потрібні продукти і даємо їм зігрітися до кімнатної температури. Через 60 хвилин вливаємо в невелику, але глибоку тарілку потрібну кількість кефіру, всипаємо туди чайну ложку харчового розпушувача, перемішуємо їх до однорідної консистенції і даємо постояти 2-3 хвилини, щоб вступили в реакцію.
Рогалики на кефірі
Тим часом розпечатуємо упаковку з вершковим маслом яке встигло зм’якшитися , нарізаємо його невеликими кубиками і перекладаємо в чисту глибоку миску.
Рогалики на кефірі
Туди ж відправляємо щіпку солі, трішки ванільного цукру і перетираємо ці продукти виделкою. Далі додаємо до них кефір з розчиненим розпушувачем і збовтуємо все до однорідної консистенції.
Рогалики на кефірі
Після цього за допомогою сита з дрібною сіткою починаємо всипати в масу пшеничне борошно. Діємо не поспішаючи, ложка за ложкою, одночасно замішуючи чистими руками в’язке тісто. Не зупиняючись, підкидаємо туди решту борошна і продовжуємо процес до того моменту, поки борошняний напівфабрикат не набуде більш щільну текстуру. Якісне тісто має вийти пластичним, податливим, м’яким і липким. Якщо воно в’язке, варто додати ще трохи борошна, так як її кількість безпосередньо залежить від сорту та якості.
Рогалики на кефірі
Потім включаємо і розігріваємо духовку до 200 градусів Цельсія. Потім застиляємо декілька або один великий протипригарний деко листом пекарського паперу і за допомогою спеціальної кисті змащуємо його тонким шаром рослинного масла.
Рогалики на кефірі
Тепер кладемо в невелику тарілку куряче яйце, збиваємо його виделкою до однорідно легкої пишноти і приступаємо до наступного кроку.
Рогалики на кефірі
Присипаємо стільницю тонким шаром борошна, викладаємо на нього борошняний напівфабрикат і кухонним шпателем ділимо його на два рівних шматочка.
Рогалики на кефірі
Беремо одну з частин тіста, збиваємо його в кулю, теж притрушуємо борошном і за допомогою качалки, розплющуючи в коло із зразковим діаметром від 32 до 35 сантиметрів, а товщиною в 5 міліметрів. Далі розрізаємо пласт що вийшов кухонним ножем на 16-18 невеликих рівносторонніх трикутників і викладаємо на кожен трохи густого варення або повидла (цілком вистачить по одній чайній ложці).
Рогалики на кефірі
Після цього, починаючи з широкої сторони, звертаємо кожен трикутник в маленький щільний рогалик. Розподіляємо їх у вигляді півмісяців на підготовленому до запікання деко на невеликій відстані один від одного, приблизно 2 сантиметри, і тим же способом ліпимо інші, поки не закінчиться тісто.
Рогалики на кефірі
Коли всі рогалики будуть сформовані, ставимо деко в духовку, розігріту до потрібної температури на середній стелаж. Витримуємо їх там 20-25 хвилин, не відкриваючи, за цей час випічка дійде до повної готовності. Потім, скориставшись кухонними прихватками, переставляємо деко на обробну дошку, попередньо покладену на стільницю, і даємо підрум’янившомуся десерту можливість повністю охолонути. Потім піддягаємо пухке печиво кухонною лопаткою, переміщаємо його на велике плоске блюдо, за бажанням через сито посипаємо цукровою пудрою і сервіруємо до столу.
Рогалики на кефірі після приготування повністю остуджують. Потім за бажанням посипають цукровою пудрою, поливають сиропом, розтопленим шоколадом і сервірують на десертній посуді до солодкого столу разом зі свіжими гарячими або холодними напоями, наприклад, чаєм, кавою, какао, соком, кефіром, теплим молоком, йогуртом або тим, що більше подобається . За смаком вони чимось нагадують наполовину дріжджову, листкову і пісочну випічку, злегка хрусткі зверху, м’які всередині і досить розсипчасті. Насолоджуйтесь смачною і простою їжею!
– Замість харчового розпушувача можна використовувати одну чайну ложку столової соди;
– Альтернатива варенню або повидла – свіжі подрібнені фрукти, суміш з рубаних горіхів і згущеного вареного молока, посипані цукром свіжі ягоди, мармелад або шматочки чорного або молочного шоколаду, і це тільки кілька варіантів з усіх можливих;
– Дуже часто в тісто додають корицю на кінчику ножа, а ванільний цукор замінюють чайною ложкою рідкої есенції даної спеції, а якщо цей десерт на свята, наприклад, Новий рік чи Різдво, можете покласти в тісто дрібнорубаних сухофруктів;
– Якщо ви перетримали рогалики в духовці і вони стали занадто сухуватими, упакуйте випічку в герметичний пакет і залиште в ньому на 15-20 хвилин, через цей час вона стане більш ніжною та м’якою;
– У збите куряче яйце, яке буде використовуватися для змащення рогаликів, можна додати столову ложку молока, від цього випічка вийде більш рум’яною.
Рогалики на кефірі
Смачного!

Рогалики на кефірі обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика