Ці милі кексики з кремом мають ніжний рожевий колір (і крем, і у м’якуш) і аромат троянди. Відразу скажу, що ті, хто пробував ці капкейки, розділилися на два табори: тих, кому вони дуже сподобалися, і тих, у кого запах троянди стійко асоціюється з миючими засобами і освіжувачами повітря. Мені самій десерти з трояндою подобаються. Така ж історія зазвичай відбувається з лавандою, до речі.
Кекси прості, крем – теж. Нічого складно, зовсім. Головне перед подачею дати капейкам постояти при кімнатній температурі хвилин 10.
Інгредієнти на 12 штук:
Для тіста:
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 200 г дрібного цукру
- 2 яйця кімнатної температури
- 50 г варення з троянди (воно й дасть рожевий колір тісту)
- 1 ст. л. рожевої води (якщо запах у вашій рожевій воді занадто інтенсивний, додавайте менше)
- 300 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. соди
- 125 мл кефіру або натурального йогурту
Для крему:
- 250 г маскарпоне
- 3 ст.л. сиропу від рожевого варення
- 1 ч.л. рожевої води
- 100 г білого шоколаду
Готуємо тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо яйця, збиваючи після кожного. Додаємо рожеве варення і ще раз збиваємо.
Борошно просіваємо з розпушувачем і содою. Додаємо половину в тісто і вимішуємо. Вливаємо кефір, знову вимішуємо. І додаємо решту борошна і остаточно вимішуємо.
Розкладаємо тісто по змазаних формочках (якщо використовуєте паперові вкладиші, то змащувати нічого не потрібно). Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 25 хвилин (залежно від особливостей конкретної духовки час може відрізнятися в більшу або меншу сторону).
Готуємо крем з маскарпоне. Для цього розминаємо сир до м’якого однорідного стану (насадкою-лопаттю на низькій швидкості в міксері або віночком вручну). НЕ збивати, а саме розминаємо, інакше сир стане рідким.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці і додаємо до сиру. Перемішуємо до однорідного стану.
Додаємо рожевий сироп і рожеву воду, ще раз добре перемішуємо. Якщо крем не виходить однорідним, можна перебити його блендером.
Кладемо крем в кондитерський мішок і відсаджуємо на готові остиглі кекси. Залишаємо в холодильнику на годину, щоб крем схопився.
Перед подачею даємо капкейкам постояти 10 хвилин при кімнатній температурі.
Приємного чаювання!