Рожеві капкейки

» » Рожеві капкейки
Рожеві капкейки

Ці милі кексики з кремом мають ніжний  рожевий колір (і крем, і у м’якуш) і аромат троянди. Відразу скажу, що ті, хто пробував ці капкейки, розділилися на два табори: тих, кому вони дуже сподобалися, і тих, у кого запах троянди стійко асоціюється з миючими засобами і освіжувачами повітря. Мені самій десерти з трояндою подобаються. Така ж історія зазвичай відбувається з лавандою, до речі.
Кекси прості, крем – теж. Нічого складно, зовсім. Головне перед подачею дати капейкам постояти при кімнатній температурі хвилин 10.
Інгредієнти на 12 штук:
Для тіста:

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г дрібного цукру
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 50 г варення з троянди (воно й дасть рожевий колір тісту)
  • 1 ст. л. рожевої води (якщо запах у вашій рожевій воді занадто інтенсивний, додавайте менше)
  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. соди
  • 125 мл кефіру або натурального йогурту

Для крему:

  • 250 г маскарпоне
  • 3 ст.л. сиропу від рожевого варення
  • 1 ч.л. рожевої води
  • 100 г білого шоколаду

Рожеві капкейки


Готуємо тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Рожеві капкейки
Додаємо яйця, збиваючи після кожного. Додаємо рожеве варення і ще раз збиваємо.
Рожеві капкейки
Борошно просіваємо з розпушувачем і содою. Додаємо половину в тісто і вимішуємо. Вливаємо кефір, знову вимішуємо. І додаємо решту борошна і остаточно вимішуємо.
Рожеві капкейки
Розкладаємо тісто по змазаних формочках (якщо використовуєте паперові вкладиші, то змащувати нічого не потрібно). Відправляємо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 25 хвилин (залежно від особливостей конкретної духовки час може відрізнятися в більшу або меншу сторону).
Готуємо крем з маскарпоне. Для цього розминаємо сир до м’якого однорідного стану (насадкою-лопаттю на низькій швидкості в міксері або віночком вручну). НЕ збивати, а саме розминаємо, інакше сир стане рідким.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці і додаємо до сиру. Перемішуємо до однорідного стану.
Рожеві капкейки
Додаємо рожевий сироп і рожеву воду, ще раз добре перемішуємо. Якщо крем не виходить однорідним, можна перебити його блендером.
Кладемо крем в кондитерський мішок і відсаджуємо на готові остиглі кекси. Залишаємо в холодильнику на годину, щоб крем схопився.
Перед подачею даємо капкейкам постояти 10 хвилин при кімнатній температурі.
Рожеві капкейки
Приємного чаювання!

Рожеві капкейки обновлено: Лютий 3, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика