
Ех, полюбилися мені квіткові аромати у випічці і десертах. Це, в принципі, вже зрозуміло за кількома рецептами з лавандою, а ще – по рожевим капкейкам, які вже давно є в блозі. Скоро доберуся до жасмину. А поки – тримайте рецепт найніжніших трюфелів з ароматом троянди. Вони дуже смачні – мені складно контролювати себе, щоб не з’їсти всю партію, яка все ще живе в моєму холодильнику.
Оскільки основа цих трюфелів – ганаш – то я знову даю посилання на статтю про ганаш. Раптом у когось виникнуть питання по ходу приготування.
Інгредієнти для трюфелів з білого шоколаду на 25 штук:
- 250 г білого шоколаду + ще 70 г для декору (за бажанням)
- 60 мл жирних вершків (30% і більше)
- 40 г вершкового масла кімнатної температури
- 1 ст.л. рожевої води
- пара крапель червоного гелевого барвника
Приготування трюфелів з білого шоколаду:
Дрібно рубаємо шоколад.
Вершки змішуємо з рожевою водою і доводимо до кипіння. Додаємо до шоколаду разом з барвником і перемішуємо, поки шоколад не розтане. Якщо шоколад танути не хоче – ви можете поставити миску з масою на водяну баню – це вирішить питання. Головне при цьому – постійно помішувати.
Додаємо в ганаш нарізане дрібними кубиками вершкове масло кімнатної температури.
Перемішуємо до однорідного стану. Накриваємо поверхню ганаша харчовою плівкою і ставимо в холодильник до застигання (40-60 хвилин).
Виймаємо. Формуємо з маси кульки.
Відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин. Виймаємо і декоруємо. У моєму варіанті це був розтоплений білий шоколад і розтерті пелюстки троянди з чайної лавки. Можна просто обваляти трюфелі в цукровій пудрі або в кокосовій стружці. Дроблений фундук теж буде цілком собі в тему.
Приємного чаювання!
Leave a Reply