Ромовий кекс

» » Ромовий кекс
Ромовий кекс

Чесно сказати, я навіть і не знаю, чим мене спочатку притягнув рецепт цього кексу. Він максимально простий – хіба що темний ром тут вибивається на тлі інших банальних інгредієнтів. Але коли я спробувала готовий кекс … Коротше кажучи, він просто нереально смачний при всій своїй простоті. Вологий, ніжний, ароматний. Один шматок з’їла. Потім ще один. Потім зрозуміла, що пора брати себе в руки, бо з’їсти цілий кекс одній – це дуже-дуже погано. Сьогодні від цього кексу вже нічого не залишилося – добрі люди допомогли позбутися цього наркотику.

Обов’язково спробуйте його спекти. Тільки тримайте себе в руках.

Інгредієнти на круглу форму з отвором в центрі 28 см:

Для кексу:

  • 150 г вершкового масла кімнатної температури
  • 250 г цукру
  • 2 яйця
  • 6 жовтків (від яєць С-1)
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 1 ч.л. апельсинової цедри
  • 300 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі
  • 120 мл молока

Для сиропу:

  • 250 г цукру
  • 140 мл води
  • 60 мл темного рому

Для глазурі:

  • 80 г цукрової пудри
  • 2 ст.л. лимонного соку

 

Ромовий кекс

Приготування:

Готуємо тісто. Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної маси.

Ромовий кекс

Додаємо жовтки, потім, по одному, яйця, ретельно збиваючи після кожного додавання. Кладемо обидва види цедри і добре перемішуємо.

Додаємо половину борошна, просіяного з сіллю і розпушувачем. Вимішуємо. Потім вливаємо молоко і знову вимішуємо. Додаємо решту борошна і вимішуємо остаточно.

Ромовий кекс

Кладемо тісто в добре змащену маслом форму – краще, якщо вона буде заповнена трохи більше, ніж на дві третини об’єму.

Ромовий кекс

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до сухого сірника, близько 45-50 хвилин.

Поки печеться кекс, готуємо сироп для просочення. Для цього змішуємо в ковшику цукор і воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння і розчинення цукру. Знімаємо з плити, вливаємо ром. Залишаємо остигати.

Готовий кекс виймаємо з форми. Форму миємо, вливаємо в неї дві третини сиропу. Акуратно і повільно занурюємо кекс в сироп. Рештою сиропа поливаємо кекс зверху. Коли сироп повністю вбереться, виймаємо кекс з форми і охолоджуємо.

Поки остигає кекс, готуємо глазур. Для цього змішуємо цукрову пудру з ложкою соку і збиваємо. Якщо глазур занадто густа – додаємо потроху сік, поки не вийде середньотекуча маса.

Отриманою глазур’ю поливаємо кекс. При бажанні прикрашаємо нарубаними горіхами.

Ромовий кекс

Приємного чаювання!

Ромовий кекс обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика