Салат з абрикосів з печивом

Інгредієнти:
- 500 г абрикосів;
- 5 гілочок м’яти;
- 250 мл натурального питного йогурту;
- 150 г печива типу «Ювілейне» без добавок;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 1 ч. л. абрикосового джему або більше, за смаком;
- 1 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. меленої кориці.
Як приготувати.
Видаліть у м’яти гілочки (вони не знадобляться). Листочки порубати. Влийте йогурт в стакан блендера, додайте м’яту і абрикосовий джем, збийте до однорідності.
Розріжте абрикоси уздовж навпіл і видаліть кісточки. Розріжте м’якоть уздовж ще раз навпіл або на 3 частини, залежно від розміру.
Змішайте абрикоси з йогуртово-м’ятною заправкою. Затягніть плівкою і поставте в холодильник, поки готується крихта.
Печиво порубайте важким ножем в крихту різного розміру – від 5 мм до майже борошна.
Розтопіть в сковороді з товстим дном вершкове масло з цукром. Коли пінка на маслі почне корічневіти, всипте печиво. Посипте його меленою корицею і ретельно перемішайте. Обсмажуйте на середньо-слабкому вогні, весь час перемішуючи, щоб крихти не горіли, приблизно 5 хв. Крихти мають стати коричневими. Зніміть з вогню, пересипьте в мисочку і остудіть.
Розкладіть абрикоси разом з йогуртовою заправкою по десертних тарілках. Посипте крихтою безпосередньо перед їжею – вона повинна залишатися хрусткою.
Смачного!
Напишіть відгук