Святковий полуничний торт

» » Святковий полуничний торт
Святковий полуничний торт

Було б неправильним у сезон різноманітних ягід і фруктів упускати можливість приготувати з них всілякі торти та десерти. Ідеальним десертом може стати полуничний кремовий торт. Відмінне рішення як для урочистого випадку, так і просто побалувати себе і близьких.

Інгредієнти:

  • Яйце 6 шт.
  • Цукор 1,5 склянки
  • Лимонний сік 3 ст. л.
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Вода 2 ст. л.
  • Борошно 3/4 склянки
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Жирні вершки 500 г
  • Цукрова пудра 1/2 склянки
  • Ванілін 1/2 ч. л.
  • Полуниця 1 кг

Готуємо торт
Відокремити жовток від білка. Білок покласти в миску для збивання. Залишити його в мисці при кімнатній температурі на 30 хвилин (так він швидше зіб’ється).

Святковий полуничний торт


Розігріти духовку до 180 градусів. В іншій маленькій мисці збити жовтки, поки злегка не загустіють.
Святковий полуничний торт
Поступово до жовтків додати 3/4 склянки цукру і збити до утворення однорідної маси лимонного кольору.
Святковий полуничний торт
Потім поступово додати лимонний сік, рослинне масло і воду.
Святковий полуничний торт
В окремій мисці змішати сіль і борошно, потім додати це до суміші з жовтками.
Святковий полуничний торт
Перемішати до однорідної маси і поки відставити убік.
Святковий полуничний торт
Тепер потрібно повернутися до білків. Їх необхідно збити міксером на середній швидкості до утворення м’якої маси.
Святковий полуничний торт
Поступово додати решту 3/4 склянки цукру по одній ложці, збиваючи на високій швидкості до однорідної густої маси.
Святковий полуничний торт
Додати пару великих ложок білкової суміші що вийшла до маси з жовтками. І перемішати.
Святковий полуничний торт
Потім додати решту білків до жовтків і перемішати, можна зробити це за допомогою міксера на низьких швидкостях.
Святковий полуничний торт
Святковий полуничний торт
Тепер акуратно потрібно заповнити форму для випікання (в нашому випадку 20 дюймів) отриманою сумішшю. Суміш зверху розгладити ложкою.
Святковий полуничний торт
Випікати при температурі 180 градусів протягом 35-45 хвилин або поки торт не почне пружинити, якщо його злегка торкнутися. Зазвичай це відбувається ближче до 45-ї хвилини випікання.
Верхній шар повинен бути приємного коричневого кольору. Головне, не перетримати торт в духовці, щоб бісквіт не “здувся».
Святковий полуничний торт
Після того як бісквіт буде готовий, потрібно дуже швидко витягти його з форми (перевернувши її) і дати охолонути.
Святковий полуничний торт
Святковий полуничний торт
Приготування начинки
У великій мисці збити вершки на середній швидкості, поки вони не почнуть густіти.
Святковий полуничний торт
Поступово додати цукор і ванілін. Збивати до утворення дуже густої суміші.
Святковий полуничний торт
Просочуємо торт начинкою
Розділити остиглий торт на три горизонтальних шари. Нижній шар покласти на блюдо і нанести шар начинки.
Святковий полуничний торт
Тонко нарізати полуницю.
Святковий полуничний торт
Покласти одним шаром нарізану полуницю зверху на начинку. Повторити шари, з боків прикрашаючи полуницею.
Якщо бісквіт вийшов тонким, можна обмежитися двома шарами.
Святковий полуничний торт
Для прикраси торта зверху буде потрібно просто помазати його начинкою і розкласти полуницю так, як вам подобається.
Святковий полуничний торт
Святковий полуничний торт
Приємного чаювання!

Святковий полуничний торт обновлено: Січень 31, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика