Святковий полуничний торт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Праздничный клубничный торт 5

Було б неправильним у сезон різноманітних ягід і фруктів упускати можливість приготувати з них всілякі торти та десерти. Ідеальним десертом може стати полуничний кремовий торт. Відмінне рішення як для урочистого випадку, так і просто побалувати себе і близьких.

Інгредієнти:

  • Яйце 6 шт.
  • Цукор 1,5 склянки
  • Лимонний сік 3 ст. л.
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Вода 2 ст. л.
  • Борошно 3/4 склянки
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Жирні вершки 500 г
  • Цукрова пудра 1/2 склянки
  • Ванілін 1/2 ч. л.
  • Полуниця 1 кг

Готуємо торт
Відокремити жовток від білка. Білок покласти в миску для збивання. Залишити його в мисці при кімнатній температурі на 30 хвилин (так він швидше зіб’ється).

2bd4c2b8e5
Розігріти духовку до 180 градусів. В іншій маленькій мисці збити жовтки, поки злегка не загустіють.
3522503cb0
Поступово до жовтків додати 3/4 склянки цукру і збити до утворення однорідної маси лимонного кольору.
dee7228893


Потім поступово додати лимонний сік, рослинне масло і воду.
ae5b664884
В окремій мисці змішати сіль і борошно, потім додати це до суміші з жовтками.
6d53b4cb34
Перемішати до однорідної маси і поки відставити убік.
3bdb3522b6
Тепер потрібно повернутися до білків. Їх необхідно збити міксером на середній швидкості до утворення м’якої маси.
c9ae7d4952
Поступово додати решту 3/4 склянки цукру по одній ложці, збиваючи на високій швидкості до однорідної густої маси.
532d21d453
Додати пару великих ложок білкової суміші що вийшла до маси з жовтками. І перемішати.
42954843e0
Потім додати решту білків до жовтків і перемішати, можна зробити це за допомогою міксера на низьких швидкостях.
07bcdaa49f
de06d51265
Тепер акуратно потрібно заповнити форму для випікання (в нашому випадку 20 дюймів) отриманою сумішшю. Суміш зверху розгладити ложкою.
e320a165ed
Випікати при температурі 180 градусів протягом 35-45 хвилин або поки торт не почне пружинити, якщо його злегка торкнутися. Зазвичай це відбувається ближче до 45-ї хвилини випікання.
Верхній шар повинен бути приємного коричневого кольору. Головне, не перетримати торт в духовці, щоб бісквіт не “здувся».
6102d1b8bf
Після того як бісквіт буде готовий, потрібно дуже швидко витягти його з форми (перевернувши її) і дати охолонути.
0d9439f6d8
72140005e9
Приготування начинки
У великій мисці збити вершки на середній швидкості, поки вони не почнуть густіти.
983a4c7c23
Поступово додати цукор і ванілін. Збивати до утворення дуже густої суміші.
e3e6a57ad1
Просочуємо торт начинкою
Розділити остиглий торт на три горизонтальних шари. Нижній шар покласти на блюдо і нанести шар начинки.
b0d4fe37ac
Тонко нарізати полуницю.
66f9b6bfa7
Покласти одним шаром нарізану полуницю зверху на начинку. Повторити шари, з боків прикрашаючи полуницею.
Якщо бісквіт вийшов тонким, можна обмежитися двома шарами.
62eeffabdb
Для прикраси торта зверху буде потрібно просто помазати його начинкою і розкласти полуницю так, як вам подобається.
4bc3df8b2d
6b779fe494
Приємного чаювання!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.