Семіфреддо на меді з волоськими горіхами

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Семифреддо на мёде с грецкими орехами 4

Сьогодні я вирішила зробити мій улюблений Семіфреддо на меді з додаванням волоських горіхів і тонким шаром бісквіта. Ідеальна заміна морозиву в спекотний літній день. Semifreddo або Parfait в принципі одне й теж, різниця лише в тому, що Семіфреддо робиться на основі білків, тобто меренги, коли Парфе грунтується на Pate bombe (жовтки збиті з додаванням гарячого цукрового сиропу).

  • Яйце куряче 2 шт.
  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Цукор-пісок 150 г
  • Цедра лимонна терта ½ ч.л.
  • Мед 190 г
  • Яєчний білок 4 шт.
  • Борошно пшеничне 60 г
  • Сіль ¼ ч.л.
  • Молоко 160 мл
  • Крохмаль кукурудзяний 15 г
  • Вершки 35-40% 200 мл
  • Волоський горіх 180 г

14029114821520183
2 яйця, 2 жовтки, половину цукру, мед і лимонну цедру збити в густу піну.
14029114825330184
В окремій ємності збиваємо 2 білки разом з рештою цукру до утворення твердих піків. Білки додаємо до збитих яєць, так само просіюємо борошно, додаємо сіль і перемішуємо силіконовою лопаткою рухами до верху вниз.
14029114821240186


Деко застилаємо пекарської папером і викладаємо бісквітну масу, розподіляємо по деко, але не по всій поверхні, а лише на дві третини або ж використовуємо форму менше. Випікаємо 10 хвилин при температурі 200 °, бісквіт підрум’янився а значить готовий. Даємо йому охолонути.
14029114825750190
Молоко ставимо на вогонь (середній), в окремій ємності змішуємо цукор і крохмаль, перемішуємо, після чого додаємо жовтки, знову ж добре перемішуємо. Тепер додаємо молоко (воно не повинно дійти до кипіння, а бути дуже гарячим) і енергійно помішувати, рідину що вийшла повертаємо назад в каструльку і ставимо на вогонь.
14029114827560192
Постійно помішувати вінчиком і силіконовою лопаткою, крем повинен загуснути, але не так як заварний, повинен залишитися трохи рідким. Накриваємо крем харчовою плівкою так, щоб та доторкалася його поверхні і ставимо в холодильник. Крем повинен повністю охолонути.
14029114823970193
Приступаємо до наступної стадії приготування, мед кладемо в каструльку побільше (так як коли він закипить буде сильно пінитися і збільшуватися в об’ємі) і ставимо на вогонь, він повинен закипіти.
14029114831380195
Коли мед починає кипіти, то потрібно почати збивати білки, коли білки почали перетворюватися в густу білу піну, знімаємо мед з вогню і починаємо вливати його тонкою цівкою на збиваючі білки. Продовжуємо збивати до повного охолодження маси на це піде приблизно 10-15 хвилин.
14029114835190198
Холодні вершки збиваємо до середніх піків і додаємо їх до білків, так само додаємо і остиглий крем, перемішуємо все до однорідного стану.
140291148395100199
Прямокутну форму 24 см довжиною застиляємо плівкою і викладаємо в неї половину нашого крему, посипаємо половиною рубаних горіхів і поверх горіхів кладемо шматочок бісквіта.
140291148324110201

14029114824510038
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.