Сирні коржики на молоці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сырные лепешки на молоке

Сир – чудовий продукт , який використовується в кулінарії практично всіх країн світу. Супи та другі страви , салати , закуски , десерти , випічка – сир прекрасний і як самостійне частування , і як доповнення до багатьох страв . Випічці з сиром варто приділити особливу увагу! Мабуть, немає такої людини, яка зможе встояти перед чудовою золотистою скоринкою , неповторним ароматом і ніжним смаком розплавленого сиру !

Я хочу поділитися з вами одним з рецептів приготування випічки з сиром і розповісти про те , як пригостити своїх рідних і друзів смачними сирними коржиками на молоці !

Щоб приготувати сирні коржики на молоці , вам знадобиться:

  • борошно пшеничне – 2 ст.
  • молоко – 100 мл
  • твердий сир – 50 г + для посипання
  • масло вершкове – 2 ст. л .
  • сіль – 1 ч. л.

Як приготувати сирні коржики на молоці :

1 . Пшеничне борошно з сіллю просіяти в миску середнього розміру.
2 . Твердий сир натерти на дрібній терці.
3 . Розм’якшене вершкове масло викласти в миску з борошном , перетерти інгредієнти в крихту.
4 . В отриману масу додати тертий сир і влити молоко. Гарненько перемішати всі інгредієнти і замісити м’яке еластичне тісто.
5 . Готове тісто викласти на присипаний борошном стіл і розкачати в пласт товщиною 1 см. За допомогою склянки чи круглої формочки вирізати з тіста невеликі кружечки .
6 . Деко злегка змастити вершковим маслом або вистелити пекарським папером.
7 . На підготовлений лист викласти кружечки з тіста , змастити їх невеликою кількістю молока і посипати твердим сиром.
8 . Помістити деко з заготовками в розігріту до температури 200 градусів духовку і запікати протягом 12-15 хвилин.
9 . Коли коржі пропечуться і покриються апетитною золотистою скоринкою , витягти деко з духовки , перекласти страву на блюдо і подати на стіл.

Сирні коржики на молоці можна приготувати не тільки в духовці , а й за допомогою звичайної сковороди. Для цього тісто слід розкачати трохи тонше (приблизно 0,5 см) , після чого також вирізати маленькі коржики чи великі, по діаметру сковороди. Запекти корж під кришкою з одного боку до появи рум’яних цяток , потім перевернути на іншу сторону , посипати твердим сиром і запікати до готовності.

З сирних коржиків на молоці можна приготувати відмінні закуски. Для цього потрібно приготувати начинку , потім викласти її на заготовки з тіста , присипати сиром і запікати до готовності. Для начинки можна використовувати все, що душі вашій завгодно: шинку , ковбасні вироби , копчену курячу грудку , гриби , обсмажений м’ясний фарш з ріпчастою цибулею , маслини , овочі та зелень. Перед тим , як відправити деко з коржиками в духовку , можна посипати частування подрібненими горішками , насінням соняшнику , кунжутом.

41_26_07_2013_3358

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.