У нашому асортименті вже є різноманітні сирні печива, а сирні трояндочки – це самий простий і швидкий спосіб їх приготувати. Тим більше, що за смаком вони нічим не поступається іншим подібним, та й виглядають красиво і дуже апетитно.
Інгредієнти:
- сир – 220 гр
- масло вершкове – 180 гр
- цукор – приблизно 200 гр
- сода харчова – одна чайна ложка
Приготування сирних трояндочок:
Подрібнити масло на тертці, або можна просто його розплавити до м’якого стану.
Додати сир. Перемішати.
Кладемо борошно і соду.
Замісити тісто. Для цього я спочатку перемішую всі інгредієнти столовою ложкою, а потім вимішую руками. Бажано охолодити його перед розкочуванням, щоб було зручніше працювати. Для цього досить прибрати тісто на 30-40 хвилин у холодильник.
Тепер переходимо до формування трояндочок. Для цього тісто треба розкачати в пласт товщиною 0,5 – 1 см. Посипати цукром, кількість якого вибрати можна самостійно, за смаком.
Скачати рулет і нарізати його поперек.
Утворені кружечки-трояндочки акуратно викласти на деко або форму, змащену вершковим маслом і покриту папером для випічки. Хоча в принципі можна обійтися без паперу.
Духовку як зазвичай розігріти до 180 градусів Цельсія і відправити туди випікатися сформовані вироби. Випікати близько 20-ти хвилин, до утворення золотистого відтінку печива. Вийняти з духовки і дати охолонути.
Відмінний початок дня або смачний полуденок.
Приємного апетиту!