Сир з яблуками

» » Сир з яблуками
Сир з яблуками

Нещодавно я зацікавилася дієтичними стравами і прочитала про них багато статей, а також книг. Більшість авторів схиляються до того, що при виборі такого раціону харчування треба брати до уваги багато чинників, наприклад, режим дня, метаболічні та генетичні особливості, рід занять людини і звичайно щоденне навантаження. Тому перед тим, як обмежити себе в їжі, варто проконсультуватися з фахівцем, який допоможе вам вибрати правильне меню. Ну а якщо вже несила, тоді можна просто відмовитися від жирної, а також борошняної їжі, наприклад, готувати рідкі каші на вечерю, парові або запечені м’ясні страви на обід і легкі молочні на сніданок, непоганий варіант – сир з яблуками!

  • Сир (знежирений) 100 грам
  • Яблуко кисло солодке 100 грам (приблизно 1/2 частина плоду)

Сир з яблуками
Отже, давайте розберемо, чим добре це блюдо! В першу чергу виходить воно смачним, поживним, легким, що не обтяжує шлунок, що дуже добре для людей проводячих рухливий спосіб життя. По друге воно містить добову норму білків і кальцію, що сприяє зміцненню кісткової системи та будівництва м’язів. А також в ньому є клітковина, що очищає організм від шлаків. Ну що, спробуємо? Якщо так, тоді розпаковуємо упаковку з сиром, перекладаємо його в глибоку тарілку і розтираємо виделкою до кашоподібної консистенції, настільки, наскільки це можливо, в принципі для даної мети можна використовувати звичайне сито з дрібною сіткою або погружний блендер.
Сир з яблуками
Після цього ретельно промиваємо під цівками холодної проточної води свіже яблуко кисло-солодких сортів, наприклад, медове або «Фуше», хоча будь-яке інше теж підійде, головне, щоб вам подобалося. Ретельно промиваємо даний фрукт під цівками холодної проточної води, сушимо його паперовими кухонними рушниками і гострим ножем ділимо його на дві половинки. Одну частину фрукта відкладаємо вбік, а з другої видаляємо серцевину з плодоніжкою, за бажанням знімаємо шкірку, викладаємо м’якоть на обробну дошку і шаткуємо кубиками, скибочками або шматочками довільної форми величиною від 1 до 2,5-3 сантиметрів.
Сир з яблуками
Тепер з’єднуємо сир з яблуками і ретельно перемішуємо їх столовою ложкою до однорідної консистенції, хоча можна зробити і по-іншому, просто художньо викласти шматочки фруктів на молочний продукт зверху, посипати за бажанням корицею і відразу подавати до столу.
Сир з яблуками
Сир з яблуками – ідеальний варіант для любителів смачної і здорової їжі. Подається це чудо відразу після приготування як основна друга страва до сніданку або вечері. Як доповнення до такої трапези можна запропонувати несолодке дієтичне печиво і свіжий тільки заварений чай без цукру. Порція такої їжі з розрахунку в 200 грам, містить всього 116 калорій, з яких 18,2 – білки, 0,3 – жири і 9,8 – вуглеводи, так що пригощайтеся, насолоджуйтеся і не хворійте!
– Сир, зазначений у рецепті, можна замінити більш жирним сільським, фермерським або купленим на ринку, смак у такого набагато краще, ніж у магазинного варіанту;
– Можна приготувати сир з яблуками і медом, в цьому випадку блюдо будете набагато більш насиченим, ситнішим і кориснішим, хоча його калорійність збільшитися до 172,5 ккал, з яких 18,3 – білки, 0,3 – жири, а також 20,3 – вуглеводи;
– Звичайно, така страва виходить трохи сухуватою, але за бажанням його можна зробити більш м’яким, наприклад, додати туди натуральний кисломолочний йогурт з жирністю, що не перевищує 1,5%. У підсумку ви отримаєте блюдо зі 141,1 кілокалорій, з них 20,7 – білка, 1,1 – жиру і 11,6 – вуглеводів.
Сир з яблуками
Смачного!

Сир з яблуками обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика