Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сливовый пирог с творожной заливкой

Кілька років тому, коли у мене ще не було інтернету, в пошуках смачної випічки брала я кулінарні книги в бібліотеці. В одній з них і знайшла цей рецепт. Підкорив він мене своєю нежирною основою. Вироби з пісочного тіста дуже люблю, але якщо є альтернатива менш колорійна, чому б не скористатися, тим більше виходить смачно.
Цей пиріг краще готувати заздалегідь. Сливи пускають сік і просочують тісто, яке стає м’яким і соковитим.

Інгредієнти для тіста

  • 200 грам пастоподібного обезжиреного сиру
  • 6 с.л. молока
  • 1 яйце куряче
  • 3 с.л. масла рослинного
  • 100 грам цукру
  • 1 пакетк ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 400 грам борошна пшеничного
  • 3 ч. л розпушувача

Для заливки

  • 2 курячі яйця
  • 100 грам цукру
  • 250 грам нежирної сметани
  • кориця 1 ч.л.
  • а також 1кілограмм слив.

Для тіста змішати всі інгредієнти крім борошна і розпушувача до однорідності, я мішала віночком.
Половину борошна змішати з розпушувачем і додати в рідку масу. Частинами додати решту борошна, може знадобиться менше або більше, залежить від борошна і вимісити м’яке тісто. Довго місити не треба, як почне відставати від рук, припиняємо додавати борошно і вимішувати.
Тісто яке вже не липне якщо вимішує далі то починає липнути. Тому важливо, як тільки його можна розкачати підсипте борошном, припиняємо.
Підготовлене тісто розгортаємо в пласт товщиною 0,5-0,7 мм і переносимо в форму застелену пекарським папером (буде легше знімати пиріг).

d6f80bbad8a70714a73c15de60a6e02e_74367

Сливи миємо, прибираємо кісточки і ріжемо на четвертинки. Укладаємо їх щільно один до одного на тісто і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.

4d6c3905b70b99b9e9293ebf1f9a0329_74367

Приготуємо заливку змішавши всі складові до однорідності.

e1681a1ae9e7b924c2777363a2651752_74367

a1d6ab3cf562b23a5f2669f6b322ecc1_74367

І через 20 хвилин після початку випікання полити нею пиріг.

c8c26f78cebbbdf2eac2f1a07a68142b_74367

Випікати до рум’яного верху.

aa839eedd28bf4824581a05723d05c36_74367

Краще витримати день в холодильнику, можна вже порізаний на шматочки після повного остигання.

5de696ccbcb441403b4e1c450ef357cb_74367

5079e15400121c13c63aaad1d901fd04_74367

Орієнтуйтеся по своїй духовці. У книзі стояла температура 220-225 градусів. У моїй вистачило і 200 і за 45 хвилин пиріг зарум’янився.

Смачного!
P.S. Тісто я роблю відразу подвійну порцію, з нього виходять смачні булочки або рогалики, як у мене сьогодні

6cc0ba11b715070f72d20e234b4357f0_74367

cc620c3b3ecdbbdf5523325c6c147e81_74367

P.S.S. Якщо Вас зацікавив рецепт рогаликів – пишіть в коментарях і я розкажу вам їх рецепт приготування 😉

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.