Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

» » Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)
Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Кілька років тому, коли у мене ще не було інтернету, в пошуках смачної випічки брала я кулінарні книги в бібліотеці. В одній з них і знайшла цей рецепт. Підкорив він мене своєю нежирною основою. Вироби з пісочного тіста дуже люблю, але якщо є альтернатива менш колорійна, чому б не скористатися, тим більше виходить смачно.
Цей пиріг краще готувати заздалегідь. Сливи пускають сік і просочують тісто, яке стає м’яким і соковитим.

Інгредієнти для тіста

  • 200 грам пастоподібного обезжиреного сиру
  • 6 с.л. молока
  • 1 яйце куряче
  • 3 с.л. масла рослинного
  • 100 грам цукру
  • 1 пакетк ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 400 грам борошна пшеничного
  • 3 ч. л розпушувача

Для заливки

  • 2 курячі яйця
  • 100 грам цукру
  • 250 грам нежирної сметани
  • кориця 1 ч.л.
  • а також 1кілограмм слив.

Для тіста змішати всі інгредієнти крім борошна і розпушувача до однорідності, я мішала віночком.
Половину борошна змішати з розпушувачем і додати в рідку масу. Частинами додати решту борошна, може знадобиться менше або більше, залежить від борошна і вимісити м’яке тісто. Довго місити не треба, як почне відставати від рук, припиняємо додавати борошно і вимішувати.
Тісто яке вже не липне якщо вимішує далі то починає липнути. Тому важливо, як тільки його можна розкачати підсипте борошном, припиняємо.
Підготовлене тісто розгортаємо в пласт товщиною 0,5-0,7 мм і переносимо в форму застелену пекарським папером (буде легше знімати пиріг).

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Сливи миємо, прибираємо кісточки і ріжемо на четвертинки. Укладаємо їх щільно один до одного на тісто і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Приготуємо заливку змішавши всі складові до однорідності.

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

І через 20 хвилин після початку випікання полити нею пиріг.

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Випікати до рум’яного верху.

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Краще витримати день в холодильнику, можна вже порізаний на шматочки після повного остигання.

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Орієнтуйтеся по своїй духовці. У книзі стояла температура 220-225 градусів. У моїй вистачило і 200 і за 45 хвилин пиріг зарум’янився.

Смачного!
P.S. Тісто я роблю відразу подвійну порцію, з нього виходять смачні булочки або рогалики, як у мене сьогодні

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою)

P.S.S. Якщо Вас зацікавив рецепт рогаликів – пишіть в коментарях і я розкажу вам їх рецепт приготування 😉

Сливовий пиріг (з сирного тіста зі сметаною заливкою) обновлено: Липень 29, 2016 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика