Кілька років тому, коли у мене ще не було інтернету, в пошуках смачної випічки брала я кулінарні книги в бібліотеці. В одній з них і знайшла цей рецепт. Підкорив він мене своєю нежирною основою. Вироби з пісочного тіста дуже люблю, але якщо є альтернатива менш колорійна, чому б не скористатися, тим більше виходить смачно.
Цей пиріг краще готувати заздалегідь. Сливи пускають сік і просочують тісто, яке стає м’яким і соковитим.
Інгредієнти для тіста
- 200 грам пастоподібного обезжиреного сиру
- 6 с.л. молока
- 1 яйце куряче
- 3 с.л. масла рослинного
- 100 грам цукру
- 1 пакетк ванільного цукру
- дрібка солі
- 400 грам борошна пшеничного
- 3 ч. л розпушувача
Для заливки
- 2 курячі яйця
- 100 грам цукру
- 250 грам нежирної сметани
- кориця 1 ч.л.
- а також 1кілограмм слив.
Для тіста змішати всі інгредієнти крім борошна і розпушувача до однорідності, я мішала віночком.
Половину борошна змішати з розпушувачем і додати в рідку масу. Частинами додати решту борошна, може знадобиться менше або більше, залежить від борошна і вимісити м’яке тісто. Довго місити не треба, як почне відставати від рук, припиняємо додавати борошно і вимішувати.
Тісто яке вже не липне якщо вимішує далі то починає липнути. Тому важливо, як тільки його можна розкачати підсипте борошном, припиняємо.
Підготовлене тісто розгортаємо в пласт товщиною 0,5-0,7 мм і переносимо в форму застелену пекарським папером (буде легше знімати пиріг).
Сливи миємо, прибираємо кісточки і ріжемо на четвертинки. Укладаємо їх щільно один до одного на тісто і відправляємо в прогріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.
Приготуємо заливку змішавши всі складові до однорідності.
І через 20 хвилин після початку випікання полити нею пиріг.
Випікати до рум’яного верху.
Краще витримати день в холодильнику, можна вже порізаний на шматочки після повного остигання.
Орієнтуйтеся по своїй духовці. У книзі стояла температура 220-225 градусів. У моїй вистачило і 200 і за 45 хвилин пиріг зарум’янився.
Смачного!
P.S. Тісто я роблю відразу подвійну порцію, з нього виходять смачні булочки або рогалики, як у мене сьогодні
P.S.S. Якщо Вас зацікавив рецепт рогаликів – пишіть в коментарях і я розкажу вам їх рецепт приготування 😉