
Ще один рецепт традиційного італійського блюда під назвою смажений хліб. Ця страва походить з області Емілія-Романья, що на півночі Італії. Цей смажений хліб (gnocco fritto) добре подавати до столу з сиром або нарізаним часточками італійським м’ясним асорті.
Інгредієнти:
- борошно 2,2 кг.
- сало або соняшникову олію 30 м.
- свіжі дріжджі 30 р.
- щіпка соди для випічки 1 шт.
- молоко 120 мл.
- вода 120 мл.
- сіль 2 ч.л.
- масло для смаження
Отже, що нам потрібно для приготування, спочатку борошно зберемо в гору на робочій поверхні і зробимо в ній поглиблення у вигляді колодязя.
Далі в теплій суміші води і молока (близько 30 градусів) розведемо свіжі дріжджі. Коли дріжджі розчиняться, масу вливаємо в борошно і починаємо замішувати тісто. У процесі замішування додаємо сало або соняшникову олію (як Вам подобається). Наприкінці замішування тіста додаємо в нього сіль, і продовжуємо місити до тих пір, поки тісто не стане м’яким, пружним і гладким за текстурою.
Потім тісто для смаженого хліба накриваємо поліетиленом і даємо йому вирости при кімнатній температурі приблизно протягом 30 хвилин.
Після цього тісто розгортаємо в пласти по 3 мм завтовшки і нарізаємо формочками у вигляді ромба (для нарізування можна використовувати ніж для піци, пасти або печива у вигляді ролика).
Обсмажуємо наші хлібні ромбики в олії з кожного боку і подаємо гарячими.
Смажений хліб готовий, приємного апетиту.
Leave a Reply