Смажений хліб

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Жареный хлеб

Ще один рецепт традиційного італійського блюда під назвою смажений хліб. Ця страва походить з області Емілія-Романья, що на півночі Італії. Цей смажений хліб (gnocco fritto) добре подавати до столу з сиром або нарізаним часточками італійським м’ясним асорті.

Інгредієнти:

  • борошно 2,2 кг.
  • сало або соняшникову олію 30 м.
  • свіжі дріжджі 30 р.
  • щіпка соди для випічки 1 шт.
  • молоко 120 мл.
  • вода 120 мл.
  • сіль 2 ч.л.
  • масло для смаження

Отже, що нам потрібно для приготування, спочатку борошно зберемо в гору на робочій поверхні і зробимо в ній поглиблення у вигляді колодязя.

Далі в теплій суміші води і молока (близько 30 градусів) розведемо свіжі дріжджі. Коли дріжджі розчиняться, масу вливаємо в борошно і починаємо замішувати тісто. У процесі замішування додаємо сало або соняшникову олію (як Вам подобається). Наприкінці замішування тіста додаємо в нього сіль, і продовжуємо місити до тих пір, поки тісто не стане м’яким, пружним і гладким за текстурою.

Потім тісто для смаженого хліба накриваємо поліетиленом і даємо йому вирости при кімнатній температурі приблизно протягом 30 хвилин.

Після цього тісто розгортаємо в пласти по 3 мм завтовшки і нарізаємо формочками у вигляді ромба (для нарізування можна використовувати ніж для піци, пасти або печива у вигляді ролика).

Обсмажуємо наші хлібні ромбики в олії з кожного боку і подаємо гарячими.

24f13dfd02fd46bd71a7e0abea42e3b3_XL

Смажений хліб готовий, приємного апетиту.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.