
Нещодавно я викладала рецепт сирного печива, яке зайшло на ура не тільки у моїх їдців. Сьогоднішнє сметанне печиво – близький родич того сирного. Готується так само просто і змітається так само швидко.По структурі виходить схожим на листкове.
До речі, схоже печиво колись пекла в печі моя бабуся, тому для мене це своєрідна ностальгія.
Інгредієнти:
- 300 г сметани
- 200 г вершкового масла
- 400 г борошна (може знадобитися трохи більше)
- 1 яйце
- 100 г цукру
Розм’якшене вершкове масло збиваємо зі сметаною. Поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто.
Воно може трохи липнути до рук.
Формуємо з тіста кулю, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на годину.
Виймаємо тісто з холодильника, розгортаємо в пласт товщиною ~ 5-7 мм. Нарізаємо печиво у формі ромбів або квадратів.
Викладаємо на деко. Кожен шматочок густо змащуємо збитим яйцем і щедро посипаємо цукром.

Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Остуджуємо і подаємо.
Приємного чаювання!
Leave a Reply