Вже не знаю, як так вийшло, але наша рідна малина відмінно поєднується з заморським екзотичним манго. І в десертах, і в салатах, і в напоях. Пропоную вам спробувати це поєднання в смузі – при мінімальній кількості добавок цей напій-десерт виходить дуже і дуже смачним. Якщо у вас є гарне солодке манго.
До речі, про манго. Тверді зелені плоди відмінно дозрівають на підвіконні за 2-3 дні при нинішньому теплі за вікном. Можете перевірити.
Інгредієнти на 2 порції:
- 200 г малини
- 100 мл молока (жирність на ваш вибір)
- 1 середнє стигле манго (заморожене манго теж підійде, його потрібно близько 300 г)
- 1 середній апельсин
- цукрова пудра за смаком і необхідності
У манго видаляємо кісточку, зчищаємо шкірку, м’якоть нарізаємо на шматочки довільної форми.
Кладемо в блендер малину і вливаємо молоко.
Перемелюємо. При необхідності додаємо цукрову пудру для більшої солодощі.
Переливаємо у склянки першим шаром.
З апельсина вичавлюємо сік.
Миємо блендер і кладемо в нього манго, вливаємо апельсиновий сік. Перемелюємо до однорідного стану.
Акуратно по зворотній стороні столової ложки вливаємо мангову частину поверх малинової.
Подаємо, прикрасивши ягодами малини і гілочкою м’яти.
Смачного!