
Ці витончені тарталетки будуть виглядати дуже елегантно на святковому фуршеті . На чаюванні в колі друзів вони виявляться не менш доречними .
Пісочні тарталетки випікають « сліпим » методом і тільки після цього наповнюють кремом з вершкового сиру. Така послідовність – запорука того , що тарталетки залишаться хрусткими і розсипчастими . Немає сенсу придавлювати маленькі кошики сухими бобами (на відміну від більш великих виробів ) , однак при розкачування дуже важливо не розтягувати тісто , інакше тарталетки стиснуться і втратять форму.
Для цього рекомендуємо розгортати тісто маленькими частинами . Робіть качалкою короткі легкі рухи , часто повертаючи пласт. Тарталетки можна спекти за тиждень до подачі і зберігати в герметичній посуді в прохолодному місці , а в замороженому вигляді – до двох місяців. Тарталетки з начинкою не придатні для заморожування .
Ми прикрасили тарталетки ягодами , тому що маленькі ягідки дуже красиво виглядають. Однак лимонні нотки в кремі з вершкового сиру відмінно поєднуються з багатьма фруктами , тому ягоди можна замінити фруктами в залежності від уподобань і сезону. Скибочки ківі , виноград , часточки апельсина або шматочки абрикос нітрохи не поступаються ягодам . Прикрасьте кошички різними фруктами або якимось одним .
Як приготувати смачні тарталетки .
Інгредієнти:
Для тіста:
- 175 г борошна + для розкочування ;
- 100 г нарізаного кубиками вершкового масла;
- 25 г дрібнокристалічного цукру ;
- 25 г меленого мигдалю ;
- 1 жовток ;
- приблизно 1 ст. л . води.
Для начинки:
- 200 г жирного вершкового сиру;
- 25 г дрібнокристалічного цукру ;
- 1 яйце ;
- подрібнена на тертці цедра 1 лимона ;
- 4 ст. л . лимонного соку;
- 6 ст. л . вершків для збивання ;
- асорті з свіжих ягід.
Для глазурі:
- 4 ст. л . абрикосового джему ;
- 1 ст. л . лимонного соку;
- 1 ст. л . води.
Начиння:
рифлена виїмка для печива діаметром 7,5 см;
2 силіконові форми на 9 тарталеток ;
силіконовий кондитерський пензлик .
Як підготувати і спекти тістову основу .
1 . Насипте борошно в миску і розітріть з маслом в дрібну крихту. Підмісіть цукор і мелений мигдаль і введіть жовток.
2. Додайте 1 ст. л. холодної води і столовим ножем перемішайте всі інгредієнти, роблячи ріжучі рухи. Зберіть масу руками, при необхідності долив ще трохи води, і замісіть м’яке тісто. Оберніть харчовою плівкою і дайте постояти 15 хвилин.
З. На присипаній борошном поверхні розкачайте тісто в тонкий пласт і рифленою виїмкою для печива виріжте кола. Повторюйте, поки не скінчиться тісто. Загалом має вийти 18 кружків.
4. Перекладіть кружки тіста в силіконову форму і пальцями втисніть їх у поглиблення. Наколіть тісто виделкою і поставте в морозилку на 30 хвилин. Розігрійте духовку до 200 ° С. Випікайте кошички 10-12 хвилин, потім зменшіть температуру духовки до 180 ° С.
Як зробити начинку для тарталеток.
5. Розітріть вершковий сир з цукром до однорідності. Вбийте яйце, ретельно розтираючи масу, поки вона не стане однорідною. Додайте лимонний сік і цедру. Збийте вершки до м’яких піків і підмісіть в лимонний крем.
6. Ложкою розкладіть крем по випечених тарталетках і поставте в духовку на 10-12 хвилин, поки крем не схопиться. Дайте охолонути.
7. Розкладіть свіжі ягоди на остившому кремі. При необхідності наріжте великі ягоди.
8. Для глазурі: в каструльці розігрійте джем з лимонним соком і водою і добре розмішайте до отримання однорідної маси. Процідіть в піалу через маленьке сито або чайне ситечко. Пензликом або ложкою покрийте ягоди глазур’ю і дайте застигнути.
Смачного!
Leave a Reply