Додам в кінці-кінців новий рецепт випічки без фруктів-ягід. Я, звичайно, розумію, що сезон, але треба врешті-решт урізноманітнити розділ. Печиво досить просте і дуже смачне – воно просто тане в роті. І плюс до всього добре зберігається – навіть в злегка зачерствілому вигляді воно все одно залишається смачним.
Арахісову пасту можна зробити самим, перемоловши смажений арахіс в пасту в блендері з додаванням невеликої кількості рослинного масла, солі і цукру.
Інгредієнти на 30-35 штук:
- 200 г арахісового масла (пасти)
- 200 г вершкового масла
- 200 г коричневого цукру
- 1 яйце
- 250 г борошна
- 3/4 ч.л. соди (гасити не потрібно)
- звичайний цукор для посипання
Приготування:
Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.
Додаємо арахісове масло, збиваємо. Додаємо яйце і ще раз збиваємо.
Додаємо просіяне з содою борошно і замішуємо тісто.
Формуємо з нього кульки і обвалююємо у звичайному цукрі (за бажанням).
Кладемо на деко і притискаємо виделкою навхрест.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин, до золотистих країв.
Остуджуємо і подаємо.
Смачного!