Тающе арахісове печиво

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Додам в кінці-кінців новий рецепт випічки без фруктів-ягід. Я, звичайно, розумію, що сезон, але треба врешті-решт урізноманітнити розділ. Печиво досить просте і дуже смачне – воно просто тане в роті. І плюс до всього добре зберігається – навіть в злегка зачерствілому вигляді воно все одно залишається смачним.

Арахісову пасту можна зробити самим, перемоловши смажений арахіс в пасту в блендері з додаванням невеликої кількості рослинного масла, солі і цукру.

Інгредієнти на 30-35 штук:

  • 200 г арахісового масла (пасти)
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г коричневого цукру
  • 1 яйце
  • 250 г борошна
  • 3/4 ч.л. соди (гасити не потрібно)
  • звичайний цукор для посипання

 

arahisovoe-pehenie-1

Приготування:

Вершкове масло збиваємо з цукром до кремоподібної консистенції.

arahisovoe-pehenie-2

Додаємо арахісове масло, збиваємо. Додаємо яйце і ще раз збиваємо.

arahisovoe-pehenie-3

Додаємо просіяне з содою борошно і замішуємо тісто.

arahisovoe-pehenie-4

Формуємо з нього кульки і обвалююємо у звичайному цукрі (за бажанням).

arahisovoe-pehenie-5

Кладемо на деко і притискаємо виделкою навхрест.

arahisovoe-pehenie-6

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин, до золотистих країв.

Остуджуємо і подаємо.

arahisovoe-pehenie

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.