
Давно у нас не було нічого солоденького. Сьогодні я виправляю ситуацію і даю рецепт нехитрого, але від цього не менш смачного торта. Готувати його мені з величезним ентузіазмом допомагав чоловік (тільки Тссссс) і з не меншим ентузіазмом потім його їв. Від тортика досить швидко не залишилося ніяких слідів, окрім фотографій і немитого посуду.
Інгредієнти для торта:
Для бісквіта:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру (200 мл)
- 1 склянка борошна
Для крему:
- 4 пачки різнобарвного желе (у мене було полуничне, лимонне, малинове і фісташкове)
- 250 мл вершків для збивання
- 250 мл густої сметани (я взяла 40%)
Бісквіт готуємо по ось цій технології. Остуджуємо на решітці.
Желе готуємо з трохи меншою кількістю рідини, ніж зазначено на упаковці – це потрібно для того, щоб кінцевий продукт мав більш щільну консистенцію. Полуничне желе раджу поставити застигати дещо пізніше, ніж всі інші.
Вершки збиваємо в стійку піну, додаємо сметану і ще раз збиваємо. Не припиняючи збивання потроху додаємо в масу ледве схопивше полуничне желе, доводимо до однорідності.
Застигле желе трьох кольорів нарізаємо кубиками і акуратно вмішуємо в кремову масу.
Бісквітний корж кладемо в роз’ємну форму, зверху викладаємо крем. Розрівнюємо верх і ставимо торт на холод години на 2-3. Потім знімаємо бічний бортик форми.
Нарізаємо на шматочки і насолоджуємося.
Приємного чаювання!
Leave a Reply