Торт дитячий з мастики

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Торт детский из мастики 22

Торт дитячий з мастики – не тільки смачна випічка, а й справжній витвір мистецтв! Здавалося б, краще сходити в кондитерський магазин і накупити дитині солодощів або вже готовий десерт. Але, повірте, ваш витвір сподобається малюкові в сто разів більше! Крім того, що ви приготуєте торт з перевірених продуктів, ви зможете разом з чадом отримати масу задоволення: поліпити фігурки, зробити крем, випекти коржі і багато іншого. Це справжнє свято для мами і її крихти!

  • Яйця курячі 6 штук
  • Борошно пшеничне 1,5 склянки
  • Цукор 1 + 1/4 склянки
  • Крохмаль картопляний 1 столова ложка
  • Какао порошок – 1-2 столові ложки
  • Ванілін на кінчику ножа
  • Масло вершкове 20-30 грам
  • Сир 500 грам
  • Пудра цукрова 1 стакан
  • Желатин швидкорозчинний 2 столові ложки
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Вершки 250 мілілітрів
  • Полуниця свіжа 300 грам
  • Молоко згущене 70 грам
  • Масло вершкове 100 грам
  • Зефір маршмеллоу 320 грам
  • Пудра цукрова 250 грам
  • Сік лимонний свіжовичавлений 1 столова ложка
  • Барвники харчові за смаком

14146917097626ac60e
У велику миску висипаємо такі інгредієнти, як борошно, какао-порошок і картопляний крохмаль. За допомогою столової ложки все ретельно перемішуємо до однорідності.
14146917094238c161c
Тепер невеликими порціями висипаємо суху суміш в сито і просіваємо над іншою чистою великою мискою. Це необхідно зробити для того, щоб наші коржі вийшли повітряними, ніжними, без грудок, а також рівномірного кавового кольору.
1414691709924cb7221


Скориставшись кухонним ножем, розбиваємо шкаралупу яєць, а жовтки акуратно відокремлюємо від білків і виливаємо в дві глибокі піали.
1414691709655df5607
В першу ємність висипаємо трохи більше половини склянки цукру і ванілін на кінчику ножа. За допомогою міксера на великій швидкості збиваємо компоненти до утворення однорідної жовтої пишної маси.
14146917097268e44f3
Яєчні білки з піали переливаємо в глибоку чашу і додаємо сюди ж цукор що залишився. Скориставшись електроприладом, збиваємо все на великій швидкості до тих пір, поки у нас не вийдуть міцні піки. Відразу ж після цього починаємо готувати тісто для коржів.
14146917094573baa97
В чисту велику миску виливаємо збиті яєчні жовтки і викладаємо 1/3 частину від загальної маси білків. Акуратно перемішуємо все за допомогою кухонної лопатки до однорідності. Увага: робимо це, як би піднімаючи знизу вгору шар за шаром.
141469170939800bd1b
Потім обережно невеликими порціями вводимо в масу просіяну борошняну суміш і паралельно збиваємо все міксером на найменшій швидкості. Важливо: щоб корж в процесі запікання не осів, можна збивати тісто звичайним ручним віночком.
В кінці додаємо збиті яєчні білки що залишилися і ще раз все перемішуємо лопаткою до однорідності. Все, кавове тісто для бісквіта готово!
1414691709519f78fcf
Дно і стінки глибокої форми для запікання змащуємо невеликим шматочком вершкового масла. Виливаємо сюди тісто і розрівнюємо його поверхню дерев’яною або кухонною лопаткою. Тепер включаємо духовку і розігріваємо її до температури 170-200 ° С (все залежить від вашої духовки, але я більше віддаю перевагу першому температурному режиму, щоб коржі не пригоріли біля основи). Відразу ж після цього ставимо форму на середній рівень і запікаємо тісто плюс мінус 1 годину. Коли коржі стануть золотистого рум’яного кольору, скориставшись кухонними прихватками, дістаємо їх з духовки і перевіряємо на ступінь готовності. Для цього нам підійде зубочистка. Протикаємо нею випічку де-небудь посередині і дивимося. Якщо зубочистка залишилася сухою і без мокрих грудочок, значить, коржі готові і можна вимикати духовку. Якщо ж ні, тоді варто продовжити час ще на 7-10 хвилин. Наприкінці вимикаємо духовку, а форму дістаємо і залишаємо ненадовго осторонь.
14146917093810231bf7
За допомогою кухонних прихваток акуратно перекладаємо корж на решітку і даємо охолонути до кімнатної температури, а тим часом приготуємо крем.
141469170963112f0b7c
Полуницю очищаємо від хвостиків і акуратно промиваємо під проточною прохолодною водою. Потім викладаємо ягоди на кухонні паперові рушники і даємо обсохнути.
1414691709711243d5cc
Переміщаємо компоненти на обробну дошку і за допомогою ножа подрібнюємо четвертинками. Кожен шматочок розрізаємо ще на кілька частин і обережно перекладаємо в вільну тарілку.
141469171022130cfe05
У маленьку миску викладаємо сир і за допомогою блендера збиваємо до утворення однорідної кремової маси.
1414691710801440638d
Відразу ж після цього висипаємо в ємність цукрову пудру і все ретельно перемішуємо міксером на середній швидкості.
14146917101715ee8947
Молоко виливаємо в турку і ставимо на середній вогонь. Коли воно закипить, одразу ж вимикаємо конфорку, а ємність відставляємо в сторону.
141469171031166b9844
В чисту маленьку миску висипаємо желатин і заливаємо його гарячим молоком. Скориставшись дерев’яною лопаткою або столовою ложкою, ретельно перемішуємо компоненти до повного розчинення першого. Потім проціджуємо рідку суміш через сито в чисту середню миску.
141469171082174dbad2
В миску з сирною масою виливаємо ще неостиглий рідкий желатин і все ретельно збиваємо міксером на середній швидкості до однорідності. Потім додаємо сюди вершки і ще раз все ретельно перемішуємо підручним інвентарем.
14146917108318aca819
В кінці викладаємо в ємність шматочки полуниці і, скориставшись кухонною лопаткою, доводимо крем до однорідного стану.
14146917106719993046
Остиглий корж викладаємо на обробну дошку і за допомогою довгого кухонного ножа розрізаємо вздовж на 3 частини. Увага: товщина шматка повинна бути приблизно 1-1,5 сантиметра.
14146917106020f3392e
Тепер викладаємо по черзі кожен корж у форму для запікання (бажано, щоб вона була знімною) і рясно змащуємо кремом, скориставшись кухонною лопаткою і столовою ложкою. Важливо: на поверхню торта не наносимо сирно-полуничну масу, так як для цього ми будемо використовувати масляну основу під мастику. Обмотуємо ємність харчовою плівкою, щоб випічка не всмоктувала в себе сторонні запахи, і ставимо в холодильник настоюватися на 2-3 години.
141469171068217789d8
Коли торт вже настоїться, можна приготувати крем-основу для мастики. Для цього в маленьку миску (яку ми заздалегідь промиємо під проточною водою і насухо витремо кухонними паперовими рушниками) викладаємо вершкове масло. Залишаємо його на деякий час в стороні доходити до кімнатної температури.
141469171099221889b2
Відразу ж після цього за допомогою міксера збиваємо компонент на середній швидкості до пишноти. Тепер акуратно вводимо в масу згущене молоко. Увага: паралельно з цим продовжуємо збивати вміст миски. У нас має вийти повітряний пишний крем.
14146917105323ccbb6f
Дістаємо торт з холодильника і акуратно перекладаємо його на спеціальне плоске блюдо для подачі. Скориставшись кухонною лопаткою і столовою ложкою, покриваємо його з усіх сторін кремом-основою і знову ставимо настоюватися в холодне місце. Крем повинен застигнути, тому для цього буде потрібно не менше 1 години, а ми тим часом нарешті приступимо до приготування мастики.
14146917109524045f7d
Зефір маршмеллоу викладаємо у жароміцну скляну каструльку, поливаємо свіжовичавленим лимонним соком і ставимо розтоплювати в мікрохвильовку при максимальній потужності на 20-40 секунд. Увага: стежимо за цим процесом, щоб не перегріти масу. Як тільки вона збільшиться в 2-3 рази, відразу ж вимикаємо піч.
141469171047257af8ef
Тепер розкладаємо рідкий зефір в глибокі тарілки і додаємо сюди барвники (буквально по 2-4 крапельки). Я використовувала 6-7 кольорів: рожевий, ніжно-зелений, жовтий, червоний, блакитний, коричневий і білий (в тому випадку, якщо суміш вийшла бежевою або ніжно-рожевою). За допомогою кухонної лопатки все ретельно перемішуємо до однорідності.
1414691710442601c5d0
Потім в кожну ємність по черзі висипаємо 1/6 частину цукрової пудри і ретельно збиваємо підручним інвентарем, як тісто. Спочатку маса буде дуже липкою, але поступово почне перетворюватися в щільну еластичну суміш. Важливо: по необхідності в кожну тарілку можна додати ще трохи цукрової пудри.
Далі викладаємо мастику на кухонний стіл. Обов’язково заздалегідь посипаємо його цукровою пудрою. Ось тепер починається найцікавіше! Перший шматочок мастики за допомогою качалки розгортаємо в тонкий корж товщиною не більше 5 міліметрів. Він нам потрібен для того, щоб покрити нашу випічку.
14146917109627ca1cbf
А з решти всіх шматочків мастики ліпимо фігурки. Я, наприклад, приготувала торт з квіточками і кошеням «Hello Kitty». Для цього можна використовувати різні формочки, звичайну маленьку лінійку, кухонні ножиці, якими можна вирізати смужки, пелюстки та багато іншого. Одним словом, ліпимо з мастики все, що прийде вам в голову і, що найбільше любить ваша дитина.
14146917101328964392
Є торти у вигляді машинок, це в тому випадку, якщо у вас син.
14146917106929318819
Для дівчаток красивим буде будиночок або сонечко небушко.
1414691710533015951e
Можна покривати випічку, як об’ємними фігурками, так і плоскими. Коли все буде готово, переходимо до завершального етапу приготування торта.
14146917102131e26ffa
Дістаємо торт з холодильника і першим ділом покриваємо його тонким пластом мастики. Важливо: розміри коржів повинні відповідати довжині і висоті випічки, плюс на всякий випадок узяти запас 3-4 сантиметри (краще потім відрізати надлишок, ніж знову готувати мастику і віднімати у себе час). Отже, чистими сухими руками розгладжуємо поверхню торта. Потім переходимо плавно до країв і закінчуємо бічними стінками випічки. Паралельно з цим розрівнюємо мастику, щоб вона ніде не загнулася. На вигляд вона повинна скидатися на капелюх. Тепер дуже акуратно зрізаємо тонкий пласт біля основи торта і ще раз все розгладжуємо руками.
1414691711473222d28c
В кінці прикрашаємо десерт смужками, квіточками, фігурками з мастики і можемо запрошувати ваше чадо до святкового столу.
Ну, що тут казати, ви й самі бачите, що торт виходить не тільки дуже красивим, але і смачним. Радує око не тільки його зовнішній вигляд, а й зміст! Торт просто тане в роті, залишаючи за собою незабутній післясмак шоколаду і полунички. Подаємо його в нерозрізаному вигляді разом з чаєм, кавою, компотом, соком і іншими напоями. Уже за столом його можна нарізати порційними шматочками і покласти в тарілку. Пригощайтеся, і нехай ваш малюк буде веселим і щасливим!
– Наносимо мастику тільки на масляний крем, так як, наприклад, на сметанному вона може потекти і торт не вийде;
– Для приготування мастики використовуйте цукрову пудру тільки тонкого помелу. Також її бажано заздалегідь просіяти, щоб видалити можливі кристалики або грудки;
– Готову мастику можна зберігати в холодильнику аж до 6 тижнів. Насправді, це дуже зручно, так як, заздалегідь зробивши таку масу, економиш в потрібний момент безліч часу;
– Якщо ви вирішили приготувати торт з різних фігурок, тоді, щоб їх склеїти, використовуйте звичайну чисту воду. Змащуйте нею ділянки скріплення, використовуючи кондитерську кісточку;
– Спочатку можна приготувати білу мастику, а вже після розфарбувати її різними кольорами за допомогою пензликів і рідких харчових фарб.
141469170951111e97ec222
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.