Торт “Естерхазі”

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Торт "Эстерхази" 6

Естерхазі один з найвідоміших угорських тортів, який дуже популярний в Угорщині, Австрії та Німеччині. Названий він в честь Пала Антала Естерхазі (мл.) міністра іноземних справ Австро-Угорської монархії. Нажаль історія не зберегла імені кухаря який його створив, однак легенда каже, що вперше його спекли на день народження сина міністра з того часу він став найулюбленішим тортом європейської знаті.
Я теж готувала його на день народження брату й по тому як він зник зі столу першим можу сказати, що цей торт не може не сподобатись коржі випечені зі збитих білків поєднаних з мигдалевими горіхами, між ними ніжний-ніжний крем й в довершення цукрова глазурь, з відомим малюнком павутинкою, у мене павутинка не вийшла, нажаль шоколаду не було. Однак це не надто вплинуло на його смак.
Інгредієнти
коржі-безе

  • білки яєчні     10 шт.
  • сіль
  • цукор    300 г
  • мигдаль мелений    100 г
  • фундук     200 г
  • борошно пшеничне     3 ст. ложки
  • кориця мелена     0,5 ч. ложки

крем

  • ванілін
  • крохмаль картопляний     20 г
  • молоко     200 мл
  • жовтки яєчні     2 шт.
  • цукор білий     100 г
  • масло вершкове     300 г
  • горілка (можна без неї)     20 г

глазурь

  • пудра цукрова     200 г
  • вода (окріп)     3 ст. ложки

для прикраси

  • фундук     50 г
  • присипка декоративна     1 ст. ложка

190653

Приготування

Збити білки з дрібкою солі до жорстких піків. Продовжуючи збивати поступово додати цукор. Коли піна стане жорстка обережно вмішати змелені в порошок горіхи з корицею та борошном. Масу розділити на шість частин. Я відміряла столовими ложками, якщо у Вас є вага то краще зважити та розділити на рівні частини, коржі тоді вийдуть рівніші.
На пекарську бумагу викласти кільце від форми та обмалювати контур простим олівцем. Всередину викласти безе й розрівняти за допомогою ножа корж.
567396
Випікати в розігрітій духовці до 180 С близько 8 хв. до золотисто-коричневого кольору. Випекти 5 коржів. Дати вистигнути та з охолоджених зняти пергаментний папір.
Тим часом зготуємо крем. Трошки молока відливаєм від основної кількості й змішуємо з крохмалем, жовтками та ваніліном. Іншу частину виливаємо в кастрюлю з товстим дном додаємо цукор та доводимо до кипіння, після чого тонкою струйкою вводимо ту частину яку ми змішали з жовтками та крохмалем й інтенсивно помішуючи варимо до тих пір поки крем не загусне.
6f3e38
Готовий крем знімаємо з вогню накриваємо плівкою та залишаємо, щоб охолов. Вершкове масло попередньо вийняти з холодильника, щоб стало м’яке, порізати кусочками та збити міксером пухкого стану, продовжуючи збивати ввести охоловший крем, та наприкінці горілку. (Трішки крему залишити для обмащування країв)
Перемастити коржі кремом, верхній не змащуємо.
Приготуємо глазурь для чого змішаємо пудру з кип’ятком до отримання однорідної маси. Покриваємо верхній корж глазур’ю. Та даємо захолонути.
Після чого, обмащуємо краї торта кремом та обсипаємо сумішшю горіхів з присипкою й залишаємо торт в холодильнику на 12 годин.
257bb2
Ось такий він у розрізі:

e13c0d_780x

4ccbd5
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.